torstai 29. maaliskuuta 2012

Ympyrää

Oon vältelly tätä kirjoitusta kun on niin paljon taas asiaa. Eli, sunnuntain 18.päivän ohjatut tokot:
Alkuun pyörimistä etutassut ämpärin päällä, tämän Duke osaa! Se vetää hirveetä rundia ja käyttää takapäätään tosi hyvin. Sitten jalkojen välistä pujottelua, eteenpäin osataan taaksepäin mennessä pitää vielä hieman avittaa. Seuraavaksi katsottiin seuraamista. Ollaan menty tässä huimasti eteenpäin mutta vielä on jonkin verran työtä edessä. Taaksepalkkaus ja naksuttelu oikeasta kohdasta on tärkeitä ja niiden avulla pitää aina muistutella. Kierrokset sitten nousi kun vähän aikaa siinä Elinan kanssa juteltiin ja herra päättikin alkaa edistämään, korjattiin tätä hienotunteisesti siten, että 3 askelta eteen-käännös vasempaan-2 askelta oikeaan. Koira joutui oikeasti tekemään töitä pitääkseen oikean paikan ja huomasi varmaan itsekin ettei kannata edistää kun menee liian hankalaksi ja seuraava toisto olikin jo ihan mahtava! Tosi kiva huomata että ei se ihan tyhmä koira ole vaikka siltä joskus vaikuttaakin vaan että se ihan oikeasti oppii nopeasti. Kaukoja niin, että takapalkkana lautasella nami (lelulla kierrokset nousee hippasen liikaa) Jäin tosi lähelle (n. 2m) maasta seiso-istu ja palkka. Hieno! Heti uudestaan, nyt sitten maasta istu-seiso ja edelleen hieno. Uskaltauduttiin tekemään sitten maasta seiso-maahan ja kaikkiin tuplakäskyt, mutta palkkasin silti kun teki oikein eikä mennyt heti maahan seisomisen jälkeen vaikka olikin vähän epävarma. Tämä vielä kerran uudestaan ja nyt oli hieno. Lopuksi vielä maasta seiso ja palkka. Kivat treenit oli ja taas oppi itse paljon uutta. JMaanantain 19.3 ohjatut tokot
Ekana zetaa, tein tosin kaikki istumisia kun on se koe pian.Tosi hienot ja nopeat kaikki vaihdot. Yhden kerran kun kävelin taakse niin liikutti tassujaan että näkis mut paremmin. Tähän pitää puuttua, etupalkalla voisi koettaa. Sitten seuraamista samalla tavalla kuin sunnuntaina ja hiffasi kyllä tosi hyvin, jes! Hyppynoutoa pari toistoa, vähän vinoja heittoja minulta mutta hyvin haki kuitenkin ja palautti suoraan ja nopeasti. Tähän väliin pikku tauko jonka jälkeen yksi metalli. Ei mitään ongelmaa, mutta tosin siinä on pieni teipin palanen keskellä kapulaa, henkisenä tukena. :D Tunnari liikkuroituna, huippu! Tökkäsi vahingossa oman väärään kiinni mutta kalasti kauniisti oikean kapulan. Ainut mikä tässä häiritsee on se että se ei osaa pitää tunnaria kauniisti vaan roikottaa vähän tai vaihtaa otetta paremmaksi, vaikka ollaan tehty pitotreenejä ja niin että se nostaa sen lattialta mulle. noh, täytyy jatkaa harjoituksia. Pikku tauko.
Ruudulla jatkettiin tauon jälkeen ja hienosti paikka löytyi, tarjosi hyvää paikkaa ja pari kertaa tein loppuun asti, muutoin naksuttelin ja palkkasin pallolla. Loppuun vielä halusin kysyä koutsilta että mitä sitä tekisi kun Duke aina kun se istuu minun edessä (vaikka luoksetulossa) ja pyydän sitä sivulle se jää joko hieman vajaaksi tai sitten koira ponnahtaa liikaa. Saatiin sitten läksyksi käsiavulla treenata tätä, ja jotain laatikkotemppua voisi ehkä myös harkita että se pitäisi etujalat siinä ja takapää liikkuu. Hyvät treenit nämäkin!


Tiistaina oli Activen agilitytreenit aamusta, ja rata oli ensialkuun helppo, mutta tutustumisen jälkeen löytyi hankala keppikulma, mielenkiintoisia estevälejä ja valssata piti aivan urakalla, kiire tuli. Päästiin melkein puhtaasti lopussa läpi, mutta ei ihan kuitenkaan. Teoriassa piti olla helppo rata, mutta toisin kävi. Videomateriaalia on onneksi, sen näkee tästä. Activen treeneissä ollaan molemmat kehitytty aivan mielettömästi, ja hainkin uusiin valmennusryhmiin kevätkaudeksi, toivottavasti päästään. Kouluttajana meillä on aina ollut Mikko, ja tykkään tosi paljon Mikon tavasta koutsata. Tiistaina menin tuuraamaan Sannia ja Duke oli mukana, se sai aina olla esimerkkinä joka kurssilla ja on se aikamoinen show-koira…

Keskiviikkona käytiin hubailemassa kahdestaan KAS:sin hallilla, rakensin kaksi ruutua molempiin päihin ja lähettelin koiraa kumpaankin vuorotellen, ihan huippuja kaikki! Tarjosi itse oikeaa paikkaa tosi tarkasti, olen nimittäin ottanut erittäin tarkan kriteriin oikeaan paikkaan ja koirakin kohdentuu kivasti oikeaan paikkaan. Sitten tehtiin hyppynoutoa kahdella hyppyesteellä, koira oli aivan innoissaan kun sai hypellä, ei olla koskaan tehty tuommoista. Sitten kaukoja niin että yksi vaihto-> palkka. Oli mainioita, olin vain parin metrin päässä. Sitten seuruuta kaukopalkalla, palkkana patukka hallin toisessa päässä. Jännä että pysyi hienosti oikealla paikalla kun oli kuitenkin niin kiihdyksissään. Tehtiin kaiken kaikkiaan 3 toistoa, sitten lähdettiin äkkiä pois kun jäi niin hyvä mieli :D Illalla menin vielä Sannia tuuraamaan ja Duke oli mukana häkissä ja sai katsoa kun muut meni agilityä. Ei kuulunut ääntäkään.Torstaina ei tehty mitään treenaukseen liittyvää, mutta ajeltiin pitkin kaupunkia ja käytiin parissa paikassa kylässä, Dukelle tekee tuommoiset erittäin hyvää. Siellä se kuorsasi jossain nurkassa kun minä kahvittelin.
Perjantaina Duke oli työkoirana taas, ja sai olla jälleen esimerkkikoirana. Muuta ei tehty perjantaina.
Lauantaina kävin katselemassa OKK:n tokokoetta, Dukekin olisi mennyt voittajaan mutta sairastui pissatulehdukseen ja sai antibiootit. L Kaiken kaikkiaan näin kaikki AVO-koirista ja VOI-koirista. Toisaalta ihan hyvä ettei päästy, ei olisi kovin hyvin mennyt, mutta toisaalta olisin saanut vähän kokemusta. Noh, 5.5 kokeeseen ilmoittauduin, saa nähdä päästäänkö. Nyt vain ankaraa treenaamista puolitoista kuukautta ja kokeeseen!


Sunnuntaina kävin tuomaroimassa möllitokot ja sen jälkeen Dukelle ammuttiin muutama kerta! Vähän säpsähti että mikä se oli, mutta muuten kyllä pysyi ihan normaalina. Tein siis silleen, että nakkasin maahan pari namia ja sitten Sanni ampui aika läheltä, n. 9m päästä. Lopuksi otettiin muutama haun ilmaisu, aika hyvin toi rullan. Eka kerralla oli tiputtanut mutta ottanut heti takaisin suuhun ja juoksi minulle. Seuraavat meni paremmin. Duke pääsi nimittäin MH-kuvaukseen Maaningalle pääsiäisenä ja sitä varten halusin ottaa muutaman laukauksen ettei niitä siellä ekaa kertaa kuule. Ihan mielenkiintoista mennä tuonne kuvaukseen, en ole ikinä käynyt katsomassa ja pari kertaa olen nähnyt netistä vain. Saa nähdä mitä tekee vai tekeekö mitään. Sunnuntaina käytiin sitten illalla vielä Elinan tokossa, viimeisessä sellaisessa. Aluksi kisailtiin temppuilussa ja voitettiin Duken kanssa! Tuommoiset on hauskoja, ihan erilaisia mitä yleensä tehdään. Koiran piti ryömiä, pistää etujalat ämpärin päälle, istua tuolille, pujotella jalkojen välistä, juosta ja kiertää merkki. Kaikesta otettiin aika ja voitettiin tosiaan neljällä sekunnilla, en osannut namilla ohjata Dukea ryömimään :D Pitää ottaa treenin alle, olis varmasti kiva opettaa.

Duken mielestä toko on hyvin hauskaa


Sitten seuraavaan maanantaihin ja ohjattuihin tokoihin. Aluksi heti paikkis, erilaisia häiriöitä ja lyhyttä aikaa. Sitten palkkaus, vapautus ja paikkojen vaihto ja uusi paikkis, n. 20 sekunttia. Seuraavaksi tehtiin tunnari, yksi toisto vain kun onnistui niin hyvin. Kapulat oli rivissä ja lähti hienosti haistelemaan vasemmalta päin. Oma oli 3 vasemmalta joten tässä ei kaukaa nokka tuhissut (kirjaimellisesti!) Lähti laukalla ja tuli laukalla ja piti vieläpä oikeaoppisesti kapulaa suussa. Ihan täydellinen siis! Seuraavaksi tehtiin ruutua naksutellen taas ja sitten yksi koematkalta missä oli lelu valmiina. Tauko tässä välissä. Pikku tauko ja sen jälkeen vähän merkkiä ja seuraamista. Merkit kaikki ok, ja seuraaminenkin oli ihan hyvää, Jenna näytti hyvän tavan millä koiraa voi vähän muistutella, eli 360 asteen käännöksen vasempaan ja jatkaa sinne suuntaan mihin oli menossakin. Koiran on siis pakko pysyä oikealla paikalla, että pysyy käännöksessä mukana. Loppuun vielä ensin kokonainen luoksetulo liikkuroituna (löysä maahanmeno) ja heti perään kokonainen ruutu samaan suuntaan kuin luoksari. Ihan huippu! Lopun seuraaminen oli kyllä aika edistyksellistä (:D) mutta siis muuten kokonaisuutena ihan huippu. Tähän oli hyvä jättää treenit tällä kertaa.

22kk


Tiistai-aamuna oli taas Activen treenit, ja melkoinen juoksurata oli kyseessä. Saatiin kuitenkin tässäkin radalla melkein nollarata, ts. alusta jätettiin pari estettä pois. Koiralla oli meno päällä, kepit ja kontaktit oli aivan huiput! Takaaleikkauksia piti tehdä hirveiden suorapätkien jälkeen mutta saatiin kääntymään koira kun minutkin saatiin toimimaan. Tauolla testattiin miten Duke menee metrisen hypyn ja helpostihan se sen ylitti! Ainut vain että eka hypyllä Duke bongasi väärän palkan ja joutui kääntymään tiukasti hypyn jälkeen, mutta toka kerta meni hyvin ja meni oikealle palkalle. :D Tehtiin vielä muutama eteenlähetys ja kepit ohjureilla tauon aikana. Videota täältä. Duke sai palkaksi hienoista treeneistä vinkuvan teddypatukan <3

Mistä tunnistaa hyvän harrastuskoiran? Siitä, että 3 tunnin hallilla treenailun, lämmittelyn&jäähdyttelyn sekä itse treenien jälkeen menet kotiin vähäksi aikaa ja lähdet taas parin tunnin kuluttua treeneihin, se lähtee niihin aina yhtä innokkaasti ja nostaa vaikka itse virettään jos niikseen tulee. Hiukkavaarassa siis treenit, ja ensin tehtiin paikkis neliön muotoisesti koirien ollessa nurkassa. Seuraavaksi seuruuta, ja nyt oli taas vähän liian hyvä meininki kun tahtoi vähän edistää. Tauko tässä välissä. Seukkina vähän temppuilua ja naksuttelin kun Duke nosteli tassujaan vatiin yhdellä treenikerralla kaikki jalat! Duke niin tykkää tuommoisesta ja on niin innoissaan. Sitten vaihdoin vadin puolta ja naksuttelin kun nosteli tassujaan vadin päälle. 3 tassua sain, kerran kaikki neljä mutta taisi olla vahinko :D Tauko taas. Vinoja hyppykulmia oli seuraavana ohjelmassa, ja haki kaikki hypyt tosi hyvin pelkällä käskyllä. Tämän jälkeen vähän metskun pitotreeniä, pääsin naksuttamaan tosi hyvästä pidosta! Tauko taas tässä pikaulkoilun muodossa. Lopuksi vielä merkkiä pelkiltään ja pari kertaa merkiltä ruutuun. Merkit oli ihan hyviä, haki jo vähän kauemmaksi mutta steppaili vähän, muisti varmasti että ruutu on siellä seinän takana, liian älykäs koira kun pitää oikeasti alkaa miettimään mitä tekee, ei puhettakaan että sille voisi keksiä mitään alustavia käskyjä :D Ihan viimeiseksi vielä paikkis istuen, istui hyvin mutta menin melkein heti korjaamaan kun jätin koiran niin huonosti ja haluan että se istuu aina samalla tavalla tässä liikkeessä. Ei kuikuillut mihinkään ja kävin välillä piilossakin. Hyvät treenit oli ja yritin pitää aika lyhyinä treenit ettei pääsisi nostamaan liikaa virettään. :D Toisaalta parempi tämäkin kuin sitten se että pitää yrittää aina nostattaa koiraa ennen joka treeniä, mukavampi molemmille. Keskiviikko onkin sitten täysin treenivapaa päivä koiralle ei minulle, ajattelin nimittäin kirjoittaa Dukelle koko kesään asti tulevan treenisuunnitelman, kisakalenterin ja tavoitteet joka viikolle. Katsotaan löytyisikö sieltä vaikka tilaa jälkikokeellekin, kuka tietää. ;) Jos saisi sen avulla itselle treenimotivaatiota enemmän kerättyä.

22kk.


5 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Oot kyllä Jenni ihan ihailtavan ahkera kirjaamaan näitä treenejä ylös! Jee, tykkään :)

Jenni kirjoitti...

Kiitos! Aina välillä tosiaan miettii että lukeeko näitä edes kukaan :D Tähänkin tekstiin kului 2 tuntia kahvilassa jonka varjolla sain ostettua kaakaon ja ihanan täytetyn leivän, kannatti! :D

Veera kirjoitti...

Kyllä muakin kiinnostaa mitä Duke tekee :) (Jee ja pystyn kommentoimaan!)

Sanni kirjoitti...

Oottepa treenanneet ihanan ahkerasti ja vielä olet muistanut kirjoittaa kaiken ylös, ihailtavaa :D

Jenni kirjoitti...

Jee Veera pystyy kommentoimaan! :D Kiva että kiinnostaa niin jaksan taas kirjoittaa seukki treeneistä :D