tiistai 17. tammikuuta 2012

Parempaa mistään löytää koskaan en voi


Viime aikoina onkin tapahtunut, aloitetaan vaikka Activen möllikisoista 6.1. Juostiin vain mölliluokka kun huhut kertoi että kilpailevien rata on hankala :D Video täällä.
Sijoituttiin tuolla söhläyksellä toiseksi, ajattelin että olenpa oikein fiksu ja rytmitän kunnolla muuria ennen niin koira kääntyikin vähän liiankin hienosti. Muuten aika kiva rata mutta muistutuksena itselle että kannattaa katsoa tarkasti kaikki helpommaltakin vaikuttavat kohdat ettei mene radalla sormi suuhun. Saimme hienon ruusukkeen ja luita palkinnoksi!

---

Sitten pomppaamme maanantaihin, tokotreeneihin. Heti alkuun piilopaikkis, pahasti häiriköitynä, pysyi asennossa eikä edes katsonut häirikköä. Ruutua naksutellen oikeaa paikkaa (erittäin tarkka kriteeri) ja onnistui aivan upeasti! Lähettelin eri paikoista koiraa ja aina samaan kohtaan.
Erittäin vinoa hyppynoutoa teimme myös, ja yhtä kertaa lukuunottamatta onnistui, vaikka treeni olikin Dukelle aika hankala. Luoksetuloa katsastettiin myös, ja päädyimme ottamaan tässä uudestaan käsimerkin käyttöön. Pitänee ostaa semmoinen vivulla varustettu pallonheitin..

Tiistaina käytiin vedättämässä ja ekaa kertaa meni vitosen! Ei ollut edes väsynyt tullessaan maaliin.

Keskiviikkona käytiin muistuttelemassa kontakteja ja keppejä, hyvinhän ne meni! Fiilis ei kuitenkaan jostain syystä kovin korkealla minulla. Duke tippui mm. kerran puomilta, mutta tuttuun tapaansa ei ollut moksiskaan :D Naksuteltiin sitten 2on2off alastulolla loppuun vielä.Torstaina käytiin Raahessa ja 2 km menivät vain Katrin kanssa, motivaatiotreeni siis. Duke oli onnellinen kun sai tapporavistaa muovipussia kierroksen jälkeen :D Perjantaina pestiin koiria, Krisse, Duke ja Mango saivat tyytyä seisomaan suihkussa, kyllä niistä tulikin hienoa! Olisin voinut haistella Duken turkkia koko illan.. Se ei haissut pahalle kuten yleensä :D
Illalla lähdettiin sitten ajelemaan kohti Vuokattia ja Ghostey's-porukalla vuokrattua mökkiä. (Älkää kysykö miksi minä siellä olin) Duke teki iltaruualla kaukoja, pa-askel-pa-palkka systeemiä ja ei yhtään ääntä kuulunut, vaikka oikein höyrysi kun oli niin innoissaan. Ei oltu tehty oikein mitään koko päivänä, paitsi no tietenkin koiria pesty ja trimmailtu mutta eipä sitä tekemiseksi voi kutsua ainakaan koiran mielestä.


Lauantaina herättiin jännittäviin tunnelmiin kun illalla oli agikisat! Aamuruualla Duke teki kaukojen vaihtoja, pa-maahan-palkka, sillä näistä ei usein tule palkattua. loppuun n. 1 minuutin pituinen pätkä paikallaan istuminen. Hyvä oli, tarkkailin kokoajan. Käytiin kaksi tunnin lenkkiä Krissen ja Mangon kanssa, vähän pojat pörhisteli mutta kun oli niin paljon tilaa (koirat irti) niin mitään pahempaa ei tullut. Mango yritti saada Dukea leikkimään ja välillä ne riehuuntui juoksemaan mutta Duke päätti esittää äijää eikä alkanut kunnolla leikkimään.. Aika kummallista. No pahimmat energiat kuitenkin sai purettua juoksemiseen ennen agikisoja. Kisat oli isossa kuplahallissa missä kaikui paljon. Koira ei kuitenkaan ollut moksiskaan ja itsekin aloin vähän rentoutumaan kun juttelin varmaan vähän liikaakin ihmisille. Inkerillä oli kamera mukana joten tässä rataa: klick! Rata oli mukava mutta tyhmä minä kun jäin seisomaan paikallani. Hyvä aloitus kuitenkin, vitonen tuli ja hyvällä mielellä tultiin pois radalta. Sijoituttiin yhdeksänsiksi ja aikaa jäi reilusti, taisi olla yksi koira jolla oli nopeampi aika.

Sunnuntaina oli näyttely, ja ruksi laitettiin EH:n kohdalle. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä. Arvostelu kuului näin suomeksi:


"Oikea tyyppi, yli keskikoon. Riittävän tasapainoinen, tarpeeksi vahva. Haluaisin suoremman ylälinjan. Oikeanlainen luusto, hyvin kulmautunut. Liikkuu erittäin tehokkaasti, hyvä temperamentti."

Tuomarina oli Ligita Zake, joka ei ihan tykännyt Duken tyyppisistä koirista vaan niistä joilla oli enemmän karvaa. Aina ei voi voittaa eikä aina edes tarvitse. ;) Puhuimme mökillä että kun tulee H niin siihen ollaan tyytyväisiä ja jos tulee parempi niin sitten se on vaan extraa. Miten se menikään, koira on erittäin hyvä ellei täydellinen -minulle.2 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Mielettömän hieno tuo yläbannerin kuva! :)

Jenni kirjoitti...

Kiitoksia! Minäkin tykkään siitä kovasti :)