torstai 5. tammikuuta 2012

Ota hetkistä kii


Maanantaina oli ensimmäinen VOI-EVL toko näin joulutauon jälkeen! Oli mukavat treenit, Duke oli hyvällä innolla kokoajan ja kun ei tehty jotain vein sen sitten ihan seinään kiinni ja hyvä kun ei nukahtanut sinne :D Pieni ääni riitti ja koira oli heti työvalmis. Tykkään niin kovin. Noniin, itse treeneihin, teimme hyppynoutoa, ruutua, seuraamista ja normaalia noutoa. Piti treenata myös merkkiä mutta ei ihan sinne asti päästy kun keskustelimme vartin ajan eri opetustavoista ruudussa ja merkillä. Ruutu meni taas ihan mahtavasti! Matkaa oli n. 25 metriä ja sinnehän se juoksi, pysähtyi ja meni maahan. Kävin palkkaamassa ruutuun ja otettiin sitten vielä loppuun asti. Nyt oli sivulle tulo parempi, (johtuikohan se siitä että löin vahingossa koiraa päähän kun se tuli siihen vasemmalle.) Tuli niin nopeasti etten älynnyt että se on jo siinä kun vielä heiluttelin käsiä.. No eipä tuo siitä mitään sanonut.

Hyppynoutoa tehtiin näin:
Aika hieno vaikka itse sanonkin.

Ensimmäisellä kerralla veti hypyn ohi, kutsuin takaisin. Seuraavalla kerralla sanoin aika painokkaasti hyppy ja alkoihan toimimaan! Kolmas kerta oli ensimmäisen kaltainen mutta neljäs taas onnistui! Jätettiin sitten tähän. Nuo on kyllä hyviä treenejä minun heittotaidot tuntien.Seuraamisessa katsasteltiin peruasentoa, lyhyitä pätkiä sekä käännöksiä. Vasemmalla käännös on aika tempperamenttinen kun Duke nostaa siitä kierroksia. Yksi ääni kuului ennen kuin varsinaisesti aloiteltiin seuruuta mutta muuten koira oli hiljaa. Peruasento on parempi ja minä en tee enää hartialla apua niin paljon kuin joskus kesällä. Duke hakee sivulla mukavasti eikä käytä minuakaan enää ponnanduslautana. Normaalissa noudossa heitin kapulan aivan seinän viereen ettei tulisi saalisloikkaa eikä tullut. Ehkä pitotreenit ja kapulalle "kiertämisen" opettelu ovat tuottaneet tulosta!


Tiistaina oli vetotreenit ja Duke veti kolmosen. Ihan hyvinhän se oli vissiin juossut, oli vaan aika raskas lumi mutta mitäpä noista. Tiistaina aamulla tehtiin pienet ruutusulkeiset, ihan paikan hakemista, naks ja palkka.  Keskiviikkona oli sitten hieroja ja oikeasta lavasta löytyi joku jumi tmv. missä koira oikein vingahti kun otti kipeää. Muut paikat oli kunnossa, hieroja jaksaa aina ihmetellä miten sillä on niin paljon lihaksia. Nyt siis huilaillaan pari päivää ja perjantaina olis Activella epiksiä tarjolla. Mennään vaan mölliluokkaan kun tulis muuten liian kiire töihin. Activelle suuntaa sitten pari kertaa taas askeleet loppukuusta kun sain pari treenivuoroa.


 

Ei kommentteja: