perjantai 30. joulukuuta 2011

sä oot koira herttainen

Tällä viikolla ollaan treenattu tokoa, agilityä ja vetohommia. Tiistaina toivuttiin erittäin rasittavalta joulu (=treeni) lomalta joka alkoi loppu kohti tosiaan rasittaa kun koira toi mulle kaikki sukat, lelut ja ylimääräiset tavarat suklaapapereista aina takkeihin asti. Se, miten koira sai avattua peilikaapin, otettua takit hengareilta ja laitettua kaapin ovet edelleen kiinni on mysteeri. Enkä välttämättä edes halua tietää :D No, selväähän se on että koiralla on tylsää, metsässä oli ihan kamalan liukasta, jäistä ja epämiellyttävää että näin paremmaksi lenkkeillä hihnassa että oltais kaikki elossa vielä ensi vuonnakin..! Koiralla oli sitten n. viikon mittainen juoksuvaje kun ei päässyt irti juoksemaan. Enkä minäkään ihan sitä viittä tuntia jaksa juosta yhteen putkeen mitä Duke haluaisi. Päätin että nyt sitten otetaan se viikon treeitauko, mutta mitäs tapahtuukaan joulupäivänä suljettujen ovien takana aamuruoalla? Metskua ja kaukoja! Kaukot alkaa ehkä joskus edistymään, jumpataan niitä nyt paljon että jäisivät lihasmuistiin.

Tiistaina oli tosiaan vetotreenit ja jotain oli kuulemma naksahtanut pienen koiran päässä 1,5km kohdalla kun oli ensin jäänyt seisojista vähän ja sitten juoksi ne kiinni. Aika huippua. Maaliin tuli innoissaan ja oli menossa jo takaisin ladulle eikä oikein huolinut lelua eikä mitään. Lopuksi sai vielä jäähdyttelyn jälkeen katsoa autosta kun muut lähti ladulle, sitten ajettiin pois.


Keskiviikkona käytiin ensin aksaamassa hallilla, putki-kepit-putki, kontakteja ja muutama putkiralli tehtiin. Erittäin helppo ja mukava treeni mutta silti jäi paska maku suuhun. Johtuu ihan varmasti siitä että ei olla päästy Activen treeneihin taas kuukauteen! Koira kuitenkin toimi ja kepit oli hienot. 

Sitten tehtiin tunnin lenkki Ramin&Noomin kanssa ja lähdettiin tokoilemaan. 


Ruutu oli hieno! Olin oikeasti yllättynyt koska en tiennyt että se osaa sen. Ei ollut aivan koematka mutta enpä usko että kahdella metrillä on hirveästi väliä. Tehtiiin myös metskua. Ei onnistu ei. Ei vaan nosta. Ohjattu meni hyvin, kummallekin puolella kerran. Vasemmalle puolelle ei tehnyt saalisloikkaa! Merkki pitäisi nyt vielä opettaa. Tunnari oli ympyränmallinen, kapuloita 8? Oma ihan ekana. Tämä olikin hyvä treeni, sillä ei löytänyt omaa vaan haisteli kaikki muut kapulat 3krt eikä huomannut ollenkaan ensimmäistä. Toi väärän, otin pois ja lähetin uudelleen etsimään. Nyt huomasi omankin ja toi hyvin. Otettiin uudestaan heti ja nyt toi hyvin oman, mutta ravilla. Kaikkea ei voi kuulemma saada, ainakaan heti ;) Torstaina käytiin yömyöhällä vedättämässä, 3,5km ja yksin siis oltiin joten piti lähteä tyhjälle. Ei ongelmaa, juoksi kuulemma ihan hyvin ja tuli maaliin iloisena! Huippua. Oli saanut jotain kiksejä kun joistain kohdin oli jo valot laitettu pois päältä niin oli ollut kova kiire valoisalle alueelle. Ens viikolla alkaakin jo ohjatut tokot kera kahden hyvän koutsin! 

Kesän leirejäkin jo katselin ja eipä tässä vissiin kerkeä käydä kotona muuta kuin pesemässä vaatteet ja lähteä taas tien päälle. Ja ihan omalla autolla. Ja Duken kanssa. Ei kommentteja: