torstai 25. elokuuta 2011

Aussieleiri 10-15.7


 Vihdoin sain tämän tehtyä, eihän siihen mennyt kuin puoltoista kuukautta.

 SUNNUNTAI -saapuminen

 Kauan odotettu päivä saapui vihdoin, Eevan  kanssa ajeltiin Kaavia kohti ja matka menikin joutuisasti. Huonekavereiksi saimme Miian ja Kostin, Sarin ja Iiro-malikan ja Juran sekä Sannin ja Emman ja Lillin. Kaikilla oli isot häkit mukana ja Dukekin nukkui ensimmäisen yönsä häkissä, seuraavat yöt Emma, Lilli ja Duke olivat kompostiverkoista tehdyssää "häkissä" jotta olis vähän enemmän tilaa. Joka aamu sainkin herätä samalta tyynyltä Emman kanssa. Duke nukkui sängyn alla ja Emma se on ihana kun on niin sylikoiraa <3 Sama tapahtui muuten Patchcoat-päivillä kumpanakin aamuna. Sunnuntaina ei keretty muuta sitten tekemään, mietittiin mitä treenataan seuraavana päivänä. Kävimme Kostin kanssa lenkillä kun pojilla on ikää saman verran parin viikon erotuksella. Hyvät leikit oli.

 MAANANTAI - tottista ja hakua

 Aamulla menin ensimmäiseksi tottistelemaan, sitä veti Tytti (kennel Särkivaaran) Tykkäsin hirveästi! Tytti näki tosi helposti millainen koira on eikä antanut samanlaisia vinkkejä jokaiselle vaan teki koirakohtaisesti kaikki. Duken kanssa tehtiin luoksetuloa, sain hyviä vinkkejä ja muita katsomalla oppi kyllä tosi paljon. Tytti perusteli kaiken mitä kertoi eikä ainakaan minulle jäänyt mitään hampaankoloon, kaikki koiran virheet johtuivat yllättäen minusta :D

(c) Sirkku Kouki Iltapäivällä oli meidän ryhmän vuoro lähteä hakumetsään. Ohjattua hakua veti Samppa (kennel Särkivaaran) ja ensimmäisellä kerralla meidän piti tehdä aivan normaali treeni niinkuin kotona, ja niin Dukelle tehtiin kolme haamua. Samassa hakuryhmässä oli Sanni&Emma, Miimi&Viia, Minttu&Pasi&Rommi, Eeva&Mina ja Hanna&Mai. Toisella puolella oli hyvää, vähän alaspäin viettävää maastoa ja toisella puolella taas metsä vaihtui yllätten kivikkoiseksi niityksi. Haasteita siis pienelle tricci-pojalle oli luvassa. Mutta mitä vielä, sehän meni hienosti!
Maalimiehet menivät n. 35m syvyyteen, heiluivat vähän aikaa ja liikkuivat vähän kauemmaksi ja menivät piiloon. Duke lähti kirjaimellisesti intoa puhkuen, hyvä kun ei jalat menny solmuun. Ukot löytyi helposti eikä 30+ asteen hellekään haitannut Dukea ollenkaan. Se on varmaan Duken paras puoli kun se treenaa millaisissa olosuhteissa tahansa mitä tahansa. Treeni meni hyvin, ja Samppa sanoi että Dukella niin hyvälle mallilla tuo motivaatio että ihan hyvin voi alkaa tekemään hankalampiakin treenejä. Illalla kävimme vielä tekemässä esineruutua Sannin kanssa, Duke löysi kaikki kolme esinettä nopeasti! Kokoa ruudulla oli n. 35x45m ja kaikki esineet olivat takareunalla, jäi tosi hyvä fiilis tästä kun esineitä Dukelle ei olla tehty kuin pari kertaa.


(c) Hanna Turunen

TIISTAI -tottista ja jälkiä

 Aamu meni taas tottistellessa, ikävä kyllä en muista yhtään mitä treenattiin, mutta iltapäivällä lähdimme Sannnin, Sannan ja Hilkan kanssa tekemään jälkiä. Satoi todella kovasti ja maasto oli meille aika outoa, täälläpäin kun ei noita lehtimetsiä kauheasti ole! Matkalla vierähtikin vähän pitempi tovi kun Sanni eksyi tehdessään Musti-porokoiralle pelastusjälkeä, ja lopulta siitä tulikin ihan oikea pelastusjälki kun Sanni oli jälken päässä. Duken jälki oli hyvin keppipainotteinen, mutta ne ei harmi kyllä ollut yhtään kiinnostavia. Jäljen ajo oli paljon hauskempaa.. Tähän on nyt pitänyt oikeasti puuttua ja nyt alkaa kepitkin nousemaan paremmin kun Miia minua neuvoi sillä, että nyt kun olen palkannut Dukea kepeistä leikkimällä niillä, niin nyt olen vain ottanut taskusta makkaraa ja palkannut sillä. -> Vire ei nouse huippuunsa vaikka se korkea onkin ->keskittyy paremmin. Ja auttaa oikeasti!
Illalla taas loistavat esineruutureenit.

 KESKIVIIKKO -hakua ja viestiä

Aamulla oli jälleen Sampan hakureenit, nyt vaikeutettiin treeniä ja koira alkoi käyttämään nenäänsä paremmin. Tehtiin niin että molemmille puolille lähti ukot samaan aikaan ja Duke oli keskilinjalla. Ukot piiloutuivat ja koira etsimään. Se löysi kivasti. Sitten toiselle puolelle, siellä koira juoksi varmaan 2km etsiessään ukkoa. Nenänkäyttö olisi suotavaa sanoi Duke mutta oli hauskempaa vain juosta. Kolmas ukko lähti menemään kun Duke oli löytänyt edellisen ja meni kunnolla piiloon. Nyt oli koirakin taas nenänkäyttö-tuulella ja ukko löytyi hienosti. Hyvät treenit siis, koiralle jäi nenänkäyttö-mielikuva ja lopussa kaikki leikittivät Dukea, joka on siis maailman paras juttu tuolle koiralle. Duke kuulemma leikkii niin kuin Rikki, joka on aivan mahtava koira. Mutta niin on Dukekin <3

Iltapäivällä lähdin viestimetsään Reinan toiseen päähän ja tutustumaan viestiharrastukseen. Reina juoksi mahtavasti minunkin luokse vaikka on niin pieni! Korvat vain lepatti tuulessa kun se laukkasi hirmuista vauhtia kumpaankin suuntaan.

Illalla naksuttelin Dukelle metallikapulaa ja myöhemmin oli sitten leirikisa, jota olimme Sannin kanssa valmistelleet. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua kun kaikki olivat mukana. Lajeina "toko"-osuus  eli esineiden hakua, oli siideripulloa, jalkapalloa, muovirasian kantta yms.
"Rauniot" = lyhyt vaneripinnoite piti kävellä, hakea noutokapula "luolasta" eli kompostiverkoista&lakanasta kyhätystä viritelmästä, ilmaista "maalimies" ja leikkien pujotella maaliin.
"Agility" =5 pientä estettä suorassa linjassa puunkierto ja takaisin samaa reittiä.
  Dukea ei pelottanut mikään, ei metelöivät ihmiset, ei räyhäävät koirat tai mitkään vaan kauniisti se toi mulle kannen ja laitettiin seuraava koira radalle. Seuraavana oli rauniot ja sinne se ryntäsi hakemaan kapulaa, ei puhettakaan että olis pelänny mitään. Agility osoittautui kaikkein haastavimmaksi osuudeksi, koirat meinas vähän kuumua ;) Kisa oli tosiaan joukkuekisa ja meidän porukka voitti, jee!

Leirikisan tulokset

1. Anne&Jato, Sani&Bitti, Sanni&Lilli ja Jenni&Duke aika: 4min 8sec

2. Sanna&Pupi, Laura&Hara, Anne&Stella ja Satu&Moona aika: 5min 6sec

3. Eeva&Mina, Sirkku&Susu, Hanna&Jatsi ja Hanna&Mai aika: 5min 6sec

4. Mari&Lily, Mirka&Tessu, Eve&Asta ja Pasi&Rommi aika: 5min 7sec

5. Virpi&Paco&Turo, Miia&Kosti ja Sari&Jura aika: 5min 48sec

6. Marianne&Pipsa, Anne&Tala ja Mari&Jiro aika: 5min 48sec

7. Samppa&Töpö, Jonna&Önska, Jorma&Axi ja Riitta&Sala aika: 6min 11sec

8. Tytti&Rikki, Sani&Kylli, Marru&Miksu ja Jani&Rosso aika: 6min 11sec

9. Hilkka&Valo, Hanna&Hippa, Eeva&Reina ja Sanna&Musti aika: 6min 31sec

TORSTAI - viestiä, hakua ja tunnaria

 Aamulla Dukekin pääsi viestimetsälle, Eeva oli toisessa päässä ja kivasti meni!


(c) Hanna Turunen

Juoksi hyvin myös toiseen suuntaan, ja toiset menivät piiloon niin silti juoksi! Paha mennä kertomaan mitään kun en lajia tunne mutta matkaa n. 120m

Haku oli sitten iltapäivällä, ja olikin viimeinen ohjattu treeni. Dukelle jatkettiin samaa rataa eli ukot menivät aina piiloon kun edellinen oli löytynyt. Hyvin haki ja kaikilla oli tällä kertaa lelut. Neljä ukkoa yhteensä. Menivät aika takarajalle piiloon, ja nyt nenänkäyttö oli parempaa joka kerta! 

Duke pääsi tekemään myös tunnarin ja kerran toi väärän ja sitten oikean, siihen lopetettiin.

PERJANTAI -hakua ja hyvästit

Aamulla lähdimme vielä Sannin, Hannan ja Miimin kanssa tekemään yhden hakutreenin. Nyt oli helppojen ja hauskojen ukkojen vuoro että varmasti jää hyvä mieli molemmille. Ja niin teki! Koiralla oli hauska yllätys kun ukot löytyivätkin helposti ja niiden kanssa sai leikkiä! Kaikki olivat haamuina.

Kesän paras viikko kyllä! Ihana Miimi oli järkännyt leirin joten kiitos hänelle! Myös Juntoille treenivinkeistä ja kaikille yhteisesti seurasta! Ensi vuonna uudestaan!

Ei kommentteja: