lauantai 12. helmikuuta 2011

tokottelua ja agiliitoa


 Kymmenen päivää enkä oo päivittäny blogia!! :O Tästä tuleekin pitkä päivitys, paitsi että oon unohtanut varmaan puolet mitä ollaan tehty. perskules!

 Viime keskiviikkona (9.2) alkoi Elina Pelttarin vetämä kilpatoko, ja otettiin sivulta maahanmenoa, Elina katsasti kaikkien maahanmenot yksitellen ja Duken maahanmenosta hän sanoi että ryhmän paras! :) Se oli suora ja nopea. Elina sitten neuvoi että miten maahanmenoon saadaan vielä lisää vauhtia, eli silloin kun ollaan vaikka leikitty tms, ja koiralla on vire korkealla. Ja pieninä välipaloina myös sitten sivulta, että muistaa että sen pitää olla suora sen maahanmenon.

 Sitten tehtiin niin että  koirat oli sivulla ja Elina kävi sanomassa "maahan" ja koiran ei tietenkään pitänyt mennä maahan ;) Duke ei tätä tiennyt, ja yritti aina mennä maahan, mutta lopussa tajusi homman jujun. Elinalla oli vissiin niin vakuuttava ääni, sillä Duke ei ikinä ennen ole tehnyt noin, vaan on aina istunut vieressä kontaktissa.

 Katsastettiin myös seuruuta, ja saatiin kotiläksyiksi tehdä paljon imutus-seuraamista, meinaa Duke mennä vähän liian edellä ja sen seuraaminen on aika PK-maista.  (<--voiko noin sanoa?!)  Takapää saattaa joskus heittää vähän, mutta nyt kun ollaan imuteltu, se näyttää paljon paremmalta. Duke käyttää ihan kivasti takapäätään,  minkä myös Elina huomasi ja sanoi että se ei ole itsestäänselvyys kaikilla koirilla, mutta Duke nyt on  <3 ihana :)

 Sitten mennäänkin pari päivää vielä keskiviikosta taaksepäin, eli maanantaina (7.2) käytiin räyhäämässä agilityn jatkokurssilla, ja meinaspa mulla kärähtää hermot kun Duke vaan huusi muille silloin kun se itse teki tai kun joku muu teki. Eli koko ajan! Perkele että meinas oikeasti mennä hermot, ei auttanut kolinapurkki eikä suihkupullo, ei häkitys muiden vuorojen ajaksi. Kolinapurkki auttoi ensimmäisen kerran, mutta sitten parilla seuraavilla kerroilla ei mitään.  Duke teki kuitenkin rataa hyvin ja kontaktitkin alkaa olla aika hienot, kepeistä nyt puhumattakaan! :)  Mutta kun pitää huutaa koko ajan...

 
 Sitten taas aikahyppy eiliseen eli 11.2, ensin päästiin pentukurssille ja sen jälkeen vielä oli agin vapaavuoro. Niissä nyt ei mitään ihmeellistä oo, mutta sitten kun lähdettiin hallilta niin hallin lasiovi meni rikki! :D  Pitihän se soittaa sitten ISS- korjaajat paikalle eikä sillon kyllä naurattanu,  20 asteen pakkasella puoli kymmeneltä illalla... :D

 Tänään käytiin taas leikkimässä mun sedän kahden saksanpaimenkoiran kanssa, ja toinen on samanikäinen kuin Duke joten menoa ja meininkiä riitti! ;)  Duke pääsi myös kauppailemaan kun käytiin cittarissa, oon pitänyt sitä nyt paljon mukana oikeastaan ihan sama minne mennään, oikea city-aussie! :)  Myös Veila-issikan kanssa ollaan lenkkeilty. :)

 AINIIN!
 Meillä oli mätsäri 6.2, ja tosi hienosti meni! Ei sijoituttu ja sininen saatiin, mutta todella kivasti Duke oli kehässä ja sen ulkopuolella. Duke petrasi hienosti käyttäytymistään, antoi katsoa hampaat ja seisoi kivasti.  Takahuoneessa meillä oli oikea häkkibunkkeri, ensin oli samassa häkissä Lilli ja Emppu  omassaan ja  Duke omassa häkissään. Sitten molemmat häkit peitettiin lakanalla. Kun ohitse käveli koiria, Lillihän niille vähän murahteli ja Duke perhana otti mallia! :D ääh... Siinä meillä oli kyllä melkoinen muriseva lakanabunkkeri, hehe :D

 Ja kuvatuksia ei heru, pitäis mennä kuvailemaan ulos mutta kun on niin kylmä.. :(

 Ja päästiin myös Patchcoat-päiville!!! :) Jee!! kouluttaja siellä on agilityssä Aki Korhonen, viime vuoden minien SM-kultamitalisti. Saa nähdä miten meidän käy siellä, tai oikeastaan Duken, ollaan samassa huoneessa Sannin, Lillin ja Emman kanssa.
3 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

10päivää vielä annetaan just ja just anteeksi. Muuten alkaa blogipollari raivota ;) Ja Lilli the pahis tietysti opettaa Duke-Petteri pololle että kaikki häkkiä nuuskivat ohikulkijat tulee kovaäänisesti pelotella pois. Tosin kun tätä on jatkettu 2h niin sitten saa jo alkaa nukkumaan. Eihän pahinkaan vahti kovin kauaa jaksa ;)

Jenni kirjoitti...

hehehee :D Vielä ne joskus oppii että pitävät vuoroja häkkien vartioinnissa :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei! (: Lueskelin tätä teidän blogia ja huomasin että asutte myös Oulussa, niinku mekin :D Oltiin Remun kanssa tuolla 6.2 mätsärissä, mutta en tainnut nähdä yhtään auspaita, ainakaan yhtään joka ois muistuttanu Dukea. ;D Saankos muuten kysyä, että miks noin nuoren hurtan kanssa agitat? (;