sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Tykkään susta niin että halkeen


 Tai siis tykkään molemmista :D Päivittelyä meidän elämään.



Duken kanssa ollaan treenattu agilityä. Tokoa on myös herätelty. Agilityssä Dukea on paljon helpompi ohjata kuin pari vuotta sitten. Se nykyään kuuntelee ja on hollilla. Oikein kiva koira <3

Vety on tehnyt tokoa ja sen lisäksi vähän agilityä. Agilityssä ollaan keskitytty lähinnä kontaktien alastulon opetteluun, sitä Vety oppi tarjoamaan toisella treenikerralla. Ekalla treenillä se tarjoili sekä etutassuja että takatassuja. Sitten ollaan tehty renkaan ja hypyn tarjoamista sekä putkeissa on rällätty :)
Nuorimmaisella on kokoa tullut, kuten kuvasta näkyy, tosin Duke könöttää kuvassa mutta kokoa pennulla on reilut 50cm, sanoisin 52cm ja painoa oli pari viikkoa sitten 16,9kg. BoTin ostin myös Vetylle, kokoa 55, Dukella on 59. Duke on sen 55-56cm ja painoa 23kg.

8Tokoa on molempien kanssa tosiaan tehty, Duken kanssa on muistuteltu mieleen lähinnä seuraamista ja kaukoja, niissä kun on aina ollut sitä työtä eniten. Ruutu ja noudot onnistui tauon jäljiltä samanlaisena kuin ne ennen taukoja jätettiin. Niissä koiran ei tarvi olla mun lähellä niin onnistuu :D Irtoamisesta ei ole kiinni tokoilu. Zetassa on asennoissa vinoutta, luoksetulon seisomisessa saattaa kääntyä kylki minuun päin. Tekniikassa on monessa liikkeessä paljon tekemistä, mutta asenne on Dukella mieletön tokossa! <3



Vetyn kanssa on tokossa tehty hallintaa, se meinaa nimittäin repiä pöksynsä kun tiedossa on ruokaa, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Ollaan tehty Vetskarin kanssa esimerkiksi niin että sen täytyy tehdä nouto ennenkuin pääsee palkalle. Nykyään se alkaa ollakin hallinnassa eikä tarvi miettiä lähteekö kunniakierrokselle yksinään.. :D Lelut ei ole niin upeita kuin ruoka, mutta jos koira on tuollaisella ahneudella varustettu niin en voi syyttää. Palkkojen vaihtaminen kesken treenin onnistuu ja hyvin se palkkautuukin kaikenlaisilla leluilla ja leikeillä.


Asumisesta puheenollen, Vety tykkää myös sisustaa! Se on oikein innostunut siitä ammatista, ja onkin repinyt seinältä 3 taulua alas ja pilkkonut ne pieniksi että voin vain laittaa ne roskiin! Miten kiltti poika. En vaan ymmärrä että millä fysiikan tunneilla se on käynyt, taulut on oikeesti korkealla. Toinen on että se on saanut hypättyä hyllyltä erinäisiä tavaroita, joka on sekin kuitenkin mun hartioiden korkeudella. Ehkä se on harjoitellut salaa. Se on tajuttoman vilkas ja terävä mutta silti niin äärettömän kiltti kotona. Nukkuu vain (paitsi silloin kun sisustaa tai kiusaa Dukea tai kissaa) ja tykkää mielettömästi vaan olla lähellä. Se herättääkin joka aamu minut hyppäämällä sänkyyn ja käpertymällä mun kaulan ympärille. Aivan sairaan siisti tyyppi. Siitä
jaksaisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon, se on niin tullut asumaan Ouluun. Saattaa nukkua kauankin aikaa jossain nurkassa vähät välittäen missä mä oon, mutta sitten se äkkiä juosten tulee mun luokse, hyppää syliin ja nukahtaa heti siihen. <3 Ja kun se on niin pieni verrattuna Dukeen, ollaan matkustettu bussillakin jonkin verran kun ei siitä oteta maksua kun mahtuu niin näppärästi syliin. Siitä ei vaan voi kertoa täysin mikä se on kun en tiedä. Sen vain että tykkään siitä niin perhanan paljon!


Uutena vuotena lähdettiin Syötteelle koirien kanssa, siellä oli oikein kunnon sukukokous kun Vetyn isä, emä, pappa, veli ja täti oli paikalla. Oli ihan huippua. Miettikää nyt, koko marras- ja joulukuu Oulussa kaameassa vesikelissä, sitten 120km päässä on sellainen winter wonderland, missä lunta on ja taivas kirkas. Käytiin muistaakseni joku 3 tunnin lenkki 5 koiran kanssa lumikenkäillen ja lunta oli reilusti sen puoli metriä. Oli koirat mukavan väsyneitä sen jälkeen. Sunnuntaina käytiin vähän lyhyemmät lenkit kahdella eri kokoonpanolla. Parin viikon päästä ollaan lähdössä Jokelaan taas Tytin valvovan silmän alle. ;)

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voi kun tuo Vety on niin ihanan pähkähullun professorin näköinen <3
Kiva olisi nähdä jos olette Tuusulassa käymässä, laittele vaikka viestiä jos kiinnostaa joku kimppatreeni (mehän asutaan myös Tuusulassa).

Timo kirjoitti...

Aivan ku Dukea ei nappais olla samassa kuvassa pikkuveljen kans? :D

Katoinki kun uudenvuoden jälkeen ajelin Syötteelle että ihan ku ois Junttojen karavaani tullu vastaan, en siis aivan väärin tainnu nähdä? Viime viikonloppuna oli 73cm mökillä lumimittarissa ja täällä ei juuri ollenkaan, on se jännä paikka.

Jenni kirjoitti...

Vety on vähän professori :D Ehkä Duke ei sen takia halua olla sen vieressä haha!

Hinni, laitellaanpa viestiä!

Timo, kyllä näit varmaan ihan oikein, lähettiin uudenvuodenpäivänä ajelemaan Oulua kohti ennen puoltapäivää :) Toivottavasti ei sulais kaikki lumi pois, on ollu niin huippua lenkkeillä valkeudessa!