torstai 19. toukokuuta 2016

Duke 6vTämähän on nyt aivan yhtä juhlaa toisensa perään! ..jos siis näitä koirien synttäreitä juhlittais mitenkään :D
Duke on nyt kuuden vuoden ikäinen. Ei vielä vanha, mutta ei enää nuorikaan. Se on siinä iässä että kun nostan kulmia niin koira tietää mitä pitää tehdä. Nyt vain toivotaan että näitä synttäreitä tulisi vaikka 10 vielä lisää. Se olis ihan parhautta. Täytyy kuitenkin olla onnellinen ja tyytyväinen jokaisesta päivästä!


Dukessa on paljon vikoja. Se on ärsyttävä, vaativa ja todella itsenäinen. Kuitenkaan mikään vika tuossa koirassa ei peitä sen mahtavuutta. Duke on minun sieluntoveri. Se on luotettava, läheinen, rakas, iso, voimakas, vahva, tottelevainen, itsenäinen, toimiva, kiltti ja aktiivinen. Se tekee päätöksiä itse, kokeilee ja on rohkea. Duke on minulle todella tärkeä. Sen takia olen saanut kovin tärkeitä ystäviä. Se haastaa minut joka treenissä olemaan parempi, -sen arvoinen- Vielä joskus!


Harrasteissa tuo koira on parhaimmillaan. Se tekee täysillä. Mitä väsyneempi koepäivän jälkeen sitä kauniimpi tottis. Sen motivaatio ja voima hakuradalla on mielettömän upeaa katsottavaa ja minun tehtävänä on vain pysyä pois tieltä kun koira tekee töitä. Välillä vain roikun henkeni edestä näyttöliinassa, juotan vähän ja päästän koiran menemään. Se tietää kyllä mitä pitää tehdä. Odotan niin innoissani ensi kesän kokeita, leirejä ja treenejä! Loppupeleissä kuitenkin tärkeintä on että meillä on mukavaa yhdessä! Ja meillä on :)


Dukeen pystyy luottamaan nykyään lähes joka tilanteessa 100%. Luottamus ei tarkoita mielestäni sitä että koira ei reagoi mihinkään ärsykkeisiin ja on kuin puolikuollut, vaan että minä tunnen sen ja tiedän mitä koira tekee tai jättää tekemättä. Lenkeillä se vetää välillä hajujen perässä pitkin metsää mutta viipyy sen 5 minuuttia ja tulee takaisin. Tiedän olla päästämättä sitä irti teiden lähellä ettei käy mitään vahinkoa autojen kanssa. Se tykkää harvoista ihmisistä vaikka reeneissä pitääkin kaikista joilla on treeniliivi. Eivät kuitenkaan lähde vieraiden ihmisten matkaan esim. oman auton peräkontista. Minusta on vain mukavaa että kun vieraita tulee, koirat käyvät moikkaamassa ja tulevat sitten minun jalkoihin nukkumaan. Olipa kotona vieraita tai ei, kotona koirat ottavat rennosti ja nukkuvat.

On ollut kunnia yhdessä opetella koiraharrastusta tuollaisen eläimen kanssa. Vaikka kisat ja treenit ovatkin meidän taloudessa tärkeitä, kaikista tärkeintä kuitenkin on terveys ja hyvinvointi. Koen että koirien on mukava kisata minun kanssani, meillä on hyvä suhde. Koirien kunto on hyvä, ne saavat hyvää ruokaa, tärkeät ravintolisät ja ne käyvät säännöllisesti osteopaatilla. Kun on puitteet kunnossa on hyvä vetää täysillä!
Kiitos edelleen Terhille koirasta, sain kaiken mitä halusin 16-vuotiaana ja kaikkien muidenkin toiveet samassa koirassa <3 Duke on pop, Duke on paras.Ei kommentteja: