tiistai 2. huhtikuuta 2013

hei me heilutaan taas


Tää mun päivitystahtihan alkaa olla jo ihan jees ;)

 Maaliskuun eka viikonloppu käytettiin hyvin pitkälti Vappu Alatalon hyppysemmaan, sieltä on videota kaikista treeneistä, mutta tietotekniikan epänörttinä en osaa siirtää kännykällä videoituja hetkiä yotubeen. Duke oli kuulemma hyppykurssin priimus, se ylitti mut ihan tosissaan sillä ajattelin ettei se jaksa sunnuntaina enää mitään, mutta mitä vielä! On se siis aika kunnossa jo syksyn jäljiltä :) Seuraava kurssi on 27-28.4, tässä välissä treenataan siis itsenäisesti.



16.3 oli Katja Sulkalan tokokurssi, tehtiin ruutua, ongelmana siis se että se pyörähtää aina minuun päin, pysyy kyllä hyvin ruudussa mutta se että jos se joskus menee vähän huonosti jo valmiiksi reunaan, -> pyörähtää niin se on ulkona. Tehtiin sitten niin että jätin koiran merkille, menin itse puoleen väliin ja lähetin koiran sieltä ruutuun ja Katja palkkas seisomisen toiselta puolelta ruutua. Tässä on vaan Duken kanssa se ongelma että variaatioita täytyy keksiä kymmeniä sillä se tietää heti että kuka palkkaa, mistä ja mihin. Se siis tekee kaiken, eikä jä möllöttämään palkan toivossa, mutta se idea menee treenistä jos se tietää AINA että mistä palkka tulee. Mielikuvitusta siis kehiin. Toisena ongelmana otin täyskäännöksen, sitä en vaan osaa tehdä. Katja näytti sen niin että pyörähtäisin vasemman jalan varassa mutta ei onnistunut mitenkään :P 

Viikon päästä oli Lentsu kouluttamassa Oulussa, joten tottakai me oltiin siellä. Lauantaina olin vain kuunteluoppilaana (nyt harmittaa!) ja sunnuntaina päästiin tositoimiin heti klo. 8. Otin heti alkuun liikkeiden välit. Kokeiltiin monia tapoja, olin itse ajatellut ottavani jatkossa koiran aina sivulla ja jatkaa siitä seuraavaan liikkeeseen. Lentsu halusi kuitenkin nähdä "entisen" vapauttamistyylin, eli koira pyörähtää ympäri sivulla, ja kuljetaan -vierellä- käskyllä seuraavaan aloituskohtaan. Tää näytti (ja tuntui!) parhaimmalta joten jatketaan tällä. Itsekseni olin miettinyt että hommahan kosahtaa taas kun koira alkaa huutamaan mutta toisaalta se on taas paremmin hanskassa ja jarruttelee itsekin jo jonkun verran. En tiedä onko se hyvä homma tulevaisuudessa mutta nyt ainakin on joten en ala etukäteen itkemään. Itketään sitten kun koira karkaa liian ylös. 



Ollaan käyty kaksi kertaa maaliskuussa tekemässä agilityä ja molemmat kerrat meni tosi hienosti. Toiselta kerralta on myös videota. KLICK. Hyvin oli kaikki muistissa, kontaktit ja kepit (vaikkei videolla siltä kyllä näytä) Kaplaksen Mari oli kouluttamassa ja kehui niin koiraa kuin minuakin, näytän kuulemma siltä kuin olisin  harjoitellut monellakin koiralla ohjaamista tauon aikana. -En yhdelläkään! Mielikuvaharjoittelu kunniaan. Ja videoltahan näkee kuinka ihana Duke on <3
Seuraavalla viikolla käytiin eläinfysioterapeutti Leena Ingbergillä, jonka sitten hieroi Duken. Kaikki muu oli kuulemma kunnossa mutta epätasaisuutta on edelleen oikean ja vasemman puolen lihaksistossa. Leena sanoi että voidaan jatkaa agilityä mutta hän ei itse jatkaisi ennenkuin vasta kuukauden päästä, milloin on vähän turhaa enää aloittaa sillä maastot kutsuvat pian! Syksyllä sitten taas agilityn pariin ;) 

Tokokokeeseen ilmoitin meidät 20.4, EVL luokkaan KASsin kokeeseen. 
2v 10kk

Olisi niin paljon asiaa mutta en jaksa enää istua koneella vaan lähden ulos kun paistaa aurinko!

1 kommentti:

Elisa kirjoitti...

Heippa! Mä haluaisin lukea myös sitä teidän "salaista" blogia!

Duke on kivan oloinen karvakorva :)

frostdangers(at)gmail(dot)com