maanantai 9. heinäkuuta 2012

Hei tältäkö se tuntuu

Kokkolan yötokokokeessa käytiin tosiaan kolmatta kertaa voittajassa. Aamulla herättiin klo. 7 pyörälenkillä ja pakkailin kamat kassiin ja puolenpäivän aikaan lähdettiin sitten Kokkolaa kohti. Päivällä oli kivat +33 astetta joten tosi hyvä että koe oli yöllä :D Hyttysiä vain meinas olla liikaa mutta eipä ne Dukea haitanneet paikkiksessa, siihen aikaan klo. 22 ei vielä ollut hirveästi mutta niitä alkoi yhtäkkiä tulemaan siinä klo. 23.
Pidemmittä puheitta, tuomarina Allan Aula ja tässä olis meidän pisteet:

 Paikkamakuu 10 tuplakäsky istumiseen mutta tuomari ei kuullu.
 Seuraaminen 9½  mitämitä pomppi juoksuosuudella pari kertaa mun naamalle :D
 Istuminen 10 
 Luoksetulo 8 hitaahkot stopit ja perusasentoon puolikas tuplakäsky
 Ruutu 10 JEE, tosi harva koira löysi ruutuun kun se oli niin hankalassa paikassa
 Hyppynouto 10
 Metalli 9 ällöttää
 Tunnari 10
 Kaukot 8 nousi ekan maahanmenon jälkeen uudestaan seisomaan.
 Kok.vaikutus 10

Yhteispisteitä tosiaan 300p, KP, sij. 1/12 ja kokeen paras koira.

<3

Kokeesta sitten mietelmiä. Koira oli paikkiksessa tosiaan tosi rauhallinen, sivu-käskyyn toisto kun ei varmaan kuullut? Eikä nähtävästi tuomarikaan :D

--------

Pari tuntia meni odotellessa ja sinä aikana kauhisteltiin kun näytti uhkaavasti siltä että sadepilvet ukkosineen on tulossa meitä päin mutta kävivät onneksi vain kääntymässä ja jatkoivat matkaansa. Vähän piti tietenkin tippua vettä niskaan ja sitten tulikin hyttyset.. Meidän startti oli klo. 00 aikoihin. Seuraaminen oli ihan hyvää, juoksuosuudella pomppi mun naamalle muutaman kerran :D Istuminen erittäin jees! Luoksetulossa optimi vauhti mutta stopit hitaahkot, tämän kyllä tiesin etukäteen että näin tulee olemaan. Eteentulosta sivulle tarvi kaksi käskyä (?) meillä ei oo ikinä ollu sitä ongelmaa että tarvis tuplakäskyä, toivottavasti ei tuu toistumaan. Ruutu HIENO lähti vähän vinoon mutta hyvällä vauhdilla ja oikaisi itsensä melkein heti suoraan, stoppasi maahan ja tippui hyvin maihin ja loppuosa tosi kivaa. Hyppynoudossa heitin kapulan vähän vinoon mutta Duke hoiti homman kotiin taitavasti.
Metsku vähän ällötti mutta kun toi niin toi hyvin, ote oli hyvä. Tunnarissa meni laukalla, haisteli tosi tarkasti ja heti oman kohdalla pysähtyi, tarkasti viereisen ja nappasi oman. Hyvä ote ja palautti laukalla. Tämän jälkeen oli aivan ihanaa mennä tekemään kaukoja kun tiesi että jos koira ei kehästä karkaa niin ykkönen tulee :) Kaukoissa annoin heti väärän käskyn jättövaiheessa ja seisomiseen väärän suullisen käskyn mutta siitä huolimatta saatiin 8. Ekassa seisomisessa tosiaan liikkui himpun verran eteenpäin kun mulla on seisomiseen pelkkä käsimerkki mutta annoin myös vahingossa suullisen käskyn.

Duke oli koko kokeen tosi kiva, alun ylivireen jälkeen se vähän rauhoittui ja loppuun asti jaksoi hyvällä vireellä. Tämän enempää ei voittajassa käydä, nyt pidetään pieni tuumaustauko tokossa ja keskitytään maastoihin sekä paimennukseen. Duken kanssa oli kiva käydä kokeessa.




                              "    Sinussa on jotain, jota ei voi selittää 
                                  Sillä sinussa on jotain niin hämmentävää 
                                  Sinussa on jotain, jota muut ei ehkä nää
                                  Se on jotain mikä minuun iäksi jää.
          "

2 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Te ootte vaan niin mahtavia! Aika liikkis toi tassukuva :)

tähtitaivas kirjoitti...

http://llaivakoira.blogspot.fi/2012/07/haaste.html teidät on haastettu! :)