sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Jotain niin siistiä

Koitan puhelimella näpytellä suurimmat uutiset. 2 viikkoa kokeiden välillä, hakua ei keretty treenata ollenkaan viime kokeen jälkeen. Esineitä kerran. Tottista 6 kertaa.

Tuomarina haussa ja tottiksessa Mikael Kallio ja esineillä Juhani Petäjistö. Aloitettiin maastoilla. Uusi rata meille, oikein kivanoloinen maasto alussa, tasaista mutta vähän ryteikköä. Just sopiva meille niin ei hirtä kaasu kiinni :D Koira työskenteli oikein hienosti, meni sinne minne lähetin, eteni suoraan ja voimakkaasti ja teki hienoja pistoja. Tein lähinnä yliheittoa mutta pari kertaa otin hallintaan keskilinjalla. Ensimmäinen ukko oli 100m kohdalla umpparissa. Seuraava jossain 250m ja vika 300m. Kaksi vikaa ukkoa teki peräkkäisillä pistoilla joten täytyy sanoa että koiran eteneminen oli todellakin tosi hienoa. Loppuradasta oli vasemmalla puolella oikein märkä suo ja oikea puoli tippui vähän alaspäin. Huippu Duketin. Hausta 168p.

Vähän aikaa kerettiin odotella kun sitten kuultiin että Petäjistö arvostelee esineet niin tie vei sitten esineruutumaastoon! Kolme pistoa kolme esinettä, on se perkele kone. Kaikki esineet oli ihan takalaidassa. Vähän joutui risteilemään kun ei oikein tuullut mutta hajut sai kuitenkin. :) Toi vielä oikein nätisti eteen joten esineiltä 30p.

Tästä sitten tottikseen. Hitto että jännitti. Upean maaston jälkeen 72 pistettä riittäis tottiksesta. Saatiin 83p. :) :) :) Ihan kentälle tulosta ja ilmoittautumisesta asti koira oli messissä täysin mukana ja kun suoritettiin ekana ja odotettiin lähtöpisteellä oltiin yhdessä siinäkin. Seuraamisen alussa edisto vähän mutta sitten tiivisti ja teki tähän astisen elämänsä parhaimman seuruun. Kontakti ei tippunut kertaakaan ja koira tosiaan työskenteli ihan mielettömän hienosti <3 Istuminen erinomainen. Maahan ois saanut kuulemma mennä nopeammin, luoksetulo kuitenkin hieno. Vielä erittäin hyvä. Erittäin hyvä. Seisomisessa tuli muutamia askelia, luoksetulo taas tosi hyvä ja varsinkin perusasento! Hyvä.  2 kiloinen oli nätti. Mun heitto vaan oli säälittävän lyhyt ja olis saanut olla nappaus nopeampi. Vähän myös kosketti minua palautuksessa. Olisko ollu hyvä. Hyppynouto hieno, mutta hyppäsi niin estettä hipoen takaisin tullessa että taisi vähän koskettaa vaikkei ponnistanut. Erittäin hyvä. Estenouto erinomainen. Se teki molempiin suuntiin!! Kyllähän se reeneissä mutta kokeessa ei ole noita tehnyt kuin vissiin kerran. Eteenmenossa edisti seuruussa mutta pikkuvikoja kun se meni maahan!! :) :) Paikallaoloon viedessä koira oli tosi hyvällä fiiliksellä ja jäikin sinne hyvin rauhassa. Sitten pari sekuntia paukuista niin nousi ja lähti ravailemaan paria/tuomaria kohti?? Kutsuin sitten luokse. Harmittaa tietenkin kun ei pysynyt mutta koska se reeneissä on tehnyt hyviä paikkiksia ei tämä ole maailmanloppu. Ei tullut yhtään ahdistuneena pois vaan kun puhuin tästä muiden kanssa niin sanoivat että lähti sen näköisenä että nyt vaan kuuluu lähteä.. Oli silti tosi hyvä fiilis kun tehtiin niin hienosti yhdessä liikkeet! Pisteitä tosiaan se 83 ja yhteensä 281p 1-tulos HK3 ja valiokello kilkattaa vähän kovemmin! Aika mielettömän siistiä. Nyt on hyvä mieli. Ei tämä varmasti ole ns. check tms. mutta silti, paljon ihmisiä ja vieras koira parina ja ei palkkaa. Silti koira tekee. Ekan seuruun suoran jälkeen tuntu että nyt me tehdään ihan aikuisten oikeasti yhdessä. <3




perjantai 3. kesäkuuta 2016

JK1 Vety!


Startattiin Vetyn kanssa oikeat palveluskoirakokeet eilen! Hyvin meni ja nyt on eka koulari saavutettu. Huisin hienoa :)

Aloitettiin tottiksella, suoritettiin ensin paikallaolo. Erinomainen. Siitä seuruuseen missä seilasi välillä ja henkilöryhmä oli vaikea, ei ole juuri sitä päästy reenaamaan. Olisko ollu hyvä. Istuminen erinomainen, liikkeestä maahan jäi istumaan, muuten ok. Puutteellinen. Nouto erittäin hyvä ja molemmat esteet erinomaisia. Eteenmeno erinomainen. Voi hitto sentään että oli siistiä olla tuon koiran kanssa kentällä. Se tekee lujaa mulle töitä ja tuntuu tosi hyvältä. Tottiksesta 88 pistettä ja hyvillä mielin maastoon.
 Maastossa oli kuuma ja metsä tosi kuivaa, pari kertaa näkyi jäljentekijän pari askelta, joten ainakin niiltä ja keppien osalta jäljellä oltiin. Jana täysin suora mutta nappasi takajäljen. Kaikki kepit nousi joten jäljeltä 164 pistettä. Esinekin löytyi tokalla pistolla, eka pistolla lähti kuin kuppa töölöstä ihan väärään suuntaan mun taakse :D Mitähän lie tapahtui. Toi kauniisti eteen ja annoin pitää pari sekuntia kun se on niin kaunis pitäessään täydellisesti esinettä suussaan ;) Tuomarikin mainitsi siitä että kaunis pito eikä mälvännyt yhtään. Yhteensä pisteitä siis 281 ja JK1. Aika jäätävän siistiä <3


Jäljelle valmistautumista


Vetyn kanssa oli tosi kiva olla kokeessa. Me on kasvettu tosi vahvasti yhteen tässä viimeisen puolen vuoden aikana. Koira on kasvanut henkisesti minusta puhumattakaan. Eteenmenoja on tehty 10 ikinä, mutta alan pikkuhiljaa ymmärtää sanonnan "ei se määrä vaan se laatu" Esteitä ei myöskään ole tehty varmaan sen enempää, vaan niin se tuo ihana lapsikoira teki erittäin voimakkaat ja nopeat noudot. Ihan mielettömän siistiä <3 Ehkäpä tälle kesälle vielä uskaltaudutaan toisenkin kerran kokeisiin.

Jälkikoira <3

Dukenkin kanssa käytiin 28.5 kokeessa. Aloitettiin maastolla, rankka rata ja pitkä tietenkin. Yhtään näyttöä ei saatu menemään normaalisti, kahdessa mulla meni liina solmuun ja jouduin roikkumaan muutaman metrin päässä koirasta, ja yhdessä koira jäi rullaan kiinni ja päästiin sitten vasta jatkamaan matkaa. Duke teki kuitenkin kovasti töitä ja kaikki ukot löytyi, alussa jouduin oikeasti huutamaan kun meinasi karata ekalla pistolla maalimiehelle jonneki 100m päähän. Onneksi näin että nyt on haju vielä kaukana niin päästiin tekemään kulmat ja jatkamaan matkaa. Sitten alkoi ukkoja nousemaan mutta takaraivossa kokoajan koputti että entä jos alussa olikin ukko. Ei onneksi ollut ja vika oli ihan lopussa. Hausta 166 alun  korvattomuuden takia :D Esineiltä 29, kaikki nousi kolmella pistolla, ekalla tuonnilla meinasi ihan vähän mälvätä. Loput nättejä. Maastosta siis 195.

Tottis oli sitten taas asia erikseen. Paikallaolosta lähti seuraamaan heti. :( Ei vain kestänyt tuota tilannetta, kun oli niin paljon porukkaa katsomassa, oli jo ilmoittautumisessa ihan muissa maailmoissa. Tuntuu tosi pahalta että se ei usko minun hoitavan tilannetta vaan lähtee itsenäisesti tekemään itselleen töitä. Tässä on vielä meidän välillä paljon työnsarkaa. Onneksi on hyvä kaveri kenen kanssa tehdä töitä. Seuruu vissiin tyydyttävä? paukut ok mutta teki käännöksiä vähän liian itsenäisesti esim. 49. askel päätti jo tehdä täyskäännöksen?? Istuminen erinomainen. Maahanmeno oli ollut tosi hidas, olisko jumissa? Tänään on aika osteopaatille. Luoksetulo kova ja voimakas. Tyydyttävä? Seisominen erittäin hyvä. Tasamaanouto erinomainen. Hyppynouto erinomainen, estenouto puutteellinen, kiersi tulosuuntaan. Mikähän tässä on koetilanteissa. Minun vika tietenkin, mutta miksi. :D Olisi kiva tietää. Eteenmenossa lähti kyllä mutta ei mennyt maahan kuin vasta kolmannella käskyllä. Puutteellinen. Pisteitä yhteensä 60.



Osaa ne olla ihan nättejäkin :D


Harmittaa tietenkin kovasti koska koira teki maastossa tosi lujasti töitä ja minä en ole sen arvoinen ohjaaja kentällä. Nyt hattu päästä ja nöyränä tekemään meidän tottis paremmaksi. Koen niin vahvasti että tuo koira ansaitsee sen valiotittelin nimensä eteen, se on ollut kerjäläinen ja kenraali ja minä vain olen roikkunut perässä. Haluan sille yhtä vahvan luottamuksen minuun kuin Vetyllä ja minulla on. Haluan että se uskaltaa luottaa minuun pahoissa tilanteissa. Siihen voi mennä aikaa, mutta ihan sama. Vielä joskus me vedetään Duken kanssa se 95 tottis ja ollaan hirveen iloisia siitä että tehtiin se.

Kesä on reenien aikaa, mä aion viettää lähes joka päivä aikaa metsässä, pellolla tai kentällä. Pojat kiittää syksyllä <3 Tokoakin täytyy Vetyn kanssa herätellä kun lähdetään sen kanssa SM-tokoihin voittajaan. Aika siistiä. Nyt mulla on kaks palveluskoiraa!