perjantai 9. toukokuuta 2014

Vety 1v!




 Vety täytti keskiviikkona yhden vuoden! Ihana koira siitä on kasvanutkin, vaikka välillä minulla menee sormi suuhun mitä sen kanssa tekee. Tottiksessa suurin ongelma on ihmisille/koirille pöhiseminen vaikka se jäi hetkellisesti pois helmi-maaliskuussa. Leirillä saimme kuitenkin neuvoja kädestä pitäen että miten sen kanssa edetään. Se leikkii oikein kivasti ja on edelleen ahne, joten jos itse osaisin pitää pakan kasassa niin koirasta ei kyllä edistyminen jää kiinni.




Vety jäi paria senttiä pienemmäksi kuin Duke, mutta oikein sopivan kokoinen se on, painoa on vajaat 20kg. Ainakin tällä hetkellä se on vilkas, terävä, suhteellisen kova ja rämäpää. Se ei ole vielä aivan niin yhteiskuntakelpoinen kuin toivoisin mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Kaksistaan kun ovat Duken kanssa liikenteessä niin sanonta joukosssa tyhmyys tiivistyy on todellakin totta. Olenkin nyt koulun vähennyttyä pyrkinyt niitä liikuttamaan erikseen. Helpottaa! Duke ei saa jumeja väistellessään Vetyä ja eivätkä  tapa vastaantulevia koiria.

Vetyn kanssa ollaan tehty 15 jälkeä tänä keväänä. Jonkin verran ruokaa on vielä, aina 1-2 namia ja taas vaihteleva määrä tyhjää välissä. Kepit on mukana myös jäljellä ja niiden nosto varmenee joka jälki. Alussa Vetyä ei kiinnostanut kepit ollenkaan, jälki oli paljon kivempi :D Nyt se tuo niitä jo melko ylpeänä minulle.

Vetskari ei ole tuhonnut moneen kuukauteen mitään, ja muutenkin se on ehkä ihan vähän aikuistunut, vaikkei se julkisesti vielä näy, mutta kotona kuitenkin. Käytiin Sannin luona lampolassa paimentamassa ja hoitamassa karitsoja synttäripäivänä, oli tosi kivaa! Vety ei halunnut syödä pikku-lambeja vaan suhtautui niihin tosi järkevästi. Vety <3


Vetyn paras kaveri on ehdottomasti Rudi-aussie, joka on 2 viikkoa nuorempi kuin Vety ja jonka kanssa ne on leikkinyt ihan pennusta asti. 

15.7.2013
15.7.2013
20.4.2014


Kaikenkaikkiin Vety on jo nyt vajaassa vuodessa opettanut minulle paljon ja kasvattanut kärsivällisyyttä. Sen kanssa on hauska elää ja tehdä, ja siitä on kasvanut mainio nuori koira vaikka räjähdeherkkä Vety raivostuttaakin joka päivä.