keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Uusi boksi


 Uusi boksi tuonne ylhäälle. Tänään allekirjoitin paperit ja olen kahden aussien onnellinen omistaja. <3 Minä, Duke ja Vety lähdetään tokon SM-kisojen jälkeen maanantaina Oulua kohti.
 Duke ei kamalasti pennuista ole innostunut, mutta kerran se jo heilautti pennulle häntää kun olivat kahden kesken ilman muita pentuja. Ne ovatkin melkoisia termiittejä ;) Pennun nimestä vielä pikaisesti, eli penne on Rikin ja Fisun pentu, joten kun isänsä on Rikki niin pentunsa on Vety.
 Rikki on maailman 10. yleisin alkuaine, Vety on yleisin. Katsotaan kasvaako pennusta Vetypommi.


perjantai 21. kesäkuuta 2013

Viime aikojen päivittelyt


 Huhti-, touko- ja kesäkuun päivittelyt. Ollaan käyty Vappu Alatalon kursseilla x2, Lentsun tokokurssilla, Särkivaaran kevätleirillä, Katja Sulkalan tokokurssilla, Marja-Leena Hiturin haku&tottiskurssilla, Jenni Ojalan tokotunneilla sekä kahdesti tokokokeessa.

 Tokokokeista eka, 20.4 Heli Kelhälä tuomarina. Pisteitä 247,5 eli EVL2. Ohjattu meni nollille. Arvoin vasemman puoleisen. Liikkuri vie kapulat, käsken koiran merkille. Se ryntää oikealle kapulalla. Saan sen pysäytettyä, käsken uudestaan merkille, koira menee keskikapulalle. Kolmas kerta toden sanoi ja sain koiran merkille. Loppu hyvin. Olipas sekin kokemus.. :D Nolla siis tästä. Muut liikkeet jees, toki parannettavaa aina on mutta kokonaisina saatiin liikkeet tehtyä ja pisteitä niistä. Oli tosi mukavaa käydä kokeessa, verraten helmikuisiin epiksiin missä koira huusi, kiljui ja haukkui. Nyt ei kuulunut ääntäkään. :)

Tarinahan menee siis niin että syksyllä kun päästiin taas treenaamaan niin annoin koiran vain huutaa kun olin niin onnellinen kun pääsin treenaamaan. Ei olisi kannattanut! Helmikuun OKK:n epikset avasi silmät lopullisesti ja viikko pidettiin treenitaukoa ja lopulta sitten päätin (parin ihmisen avustuksella, kiitos) että annan niin suoran palautteen koiralle ääntelystä että sen taivas putoaa niskaan. Suomeksi väännettynä siis olin suunnitellut treenin niin että annan koiralle henkisen selkäsaunan ennenkuin treeniä on kulunut minuuttia. Lämmittelin koiran ihan normaalisti, laitoin sen autoon hetkeksi, kävin hallissa sisällä sanomassa muille mitä teen etteivät säikähdä :D Hain koiran ja vaihdoin ketjupannan & liinaan, tulin halliin ja aloin "treenaamaan." Ekassa sivulletulossa tuli vinku ja joten koirasta kiinni pannasta ja niin lujaa kuin lähti karjaisin perkelettä ja jotain muutakin. ja olin maailman vihaisin ihminen sen kaksi sekunttia. Dukeltahan meni ihan pasmat sekaisin ja se vain toljotti mua kauhistuneena. Suuttumuslokerosta  pois ja kutsuin koiran sivulle. Sehän tuli ja HILJAA! lelupalkka ja hirveet bileet ja autoon. Puolen tunnin päästä ja uusiksi. Nyt tarvi vähän kaivaa ääntä, eli palkkasin namilla jokaisen hiljaisen sivulletulon mutta tulihan se ääni sieltä neljännellä kerralla sitten ja taas kova palautus maan pinnalle ettei noin vaan saa tehdä. Seuraava hiljainen ja lelupalkka, loppupalkka ja autoon. Tämän jälkeen ei ole enää ikinä ääntäkään kuulunut missään muualla kuin PK-esteillä kun tehdään eka toisto helpotettuna, siihen en ole puuttunut koska agilityssähän Duke kiljuu joten tilanne on siellä sama, minä ohjaan ja Duke hyppää. Koemaisesti tehtynä ei ole koskaan kuulunut ääntäkään.

Tosi ilkeäähän tuo on ja erittäin inhottava tuo oli tehdä, mutta pakko. Meidän treenit on vai parantuneet tästä, Duke tietää mitä se saa tehdä ja kummallakin on varmempi fiilis treeneistä.

 Hakua, esineitä sekä jälkeä ollaan treenattu myös.

Jokelassa sitten kisattiin 9.5 Hannele Pörstin tuomaroitavana, 290p ja EVL1. :)

 Zetassa tuli iso virhe kun istumisen seisoi (7) , luoksetulo oli huono, 7 (yllätys..) muut liikkeet 8½, 2x9 ja 5x10. Nyt ei olla kisattu kuin sitten vasta SM:meissä evlissä KASsin joukkueessa viikon päästä.

Duke täytti myös 3v 19.05.2013 <3

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!