maanantai 18. kesäkuuta 2012

Särkivaaran kevätleiri 2012

Otsikko kaiken kertoo, oltiin tosiaan Duken kanssa Särkivaaran kevätleirillä 16-20.5 ja olihan se hemmetin mahtavaa! Lähdettiin matkalle keskiviikkona 16.pvä n. klo. 4 ja perille saavuttiin puolenpäivän maissa. Matkattiin kahdella eri junalla ja kummassakin Duke alkoi nukkumaan melkein heti, minä katson kateellisena vierestä että pystyispä itsekin.. :D

Keskiviikkona otettiin tokoa koko päivä, Duke teki kahdessa setissä. Ekassa otin kaukot ja metallin, meinasin oikein vauhkoontua kun kyselin ja selitin samaan aikaan miksei Duken metalli toimi, (vähän turkulaiseen tyyliin Tytti;)) Kerroin kaiken meidän naksutteluista yms. mutta päätimme sitten että jos metalliin kaivataan jotain on se raivoa. Tehtiin siis niin että ensin riekutin ja kiihdytin Dukea ettei se saanut metallia, tämän jälkeen sitten heitin kapulan kauas ja pidin koiraa pannasta ja kiihdytin lisää ja päästin irti, -mutta Tytti nappasi kapulan Duken nenän edestä. Duken ilme oli tämmöinen. Samantien perään toinen, mutta edelleen Tytti nappasi kapulan nenän edestä. Tästäkös poika vain sisuuntui ja oli sitä mieltä että seuraavan kerran syön kaikki jos en saa kapulaa ja kolmannella kerralla se sitten sai kuin saikin kapulan ja oli jo napannut metskun sekä juossut jo 5m täysillä kapula suussa kun edes tajusi mitä teki.. Tästä superpalkat ja toinen 3x toisto heti perään. Parani!

Kaukoista sitten, jumppaa niiin että nami toisessa kädessä ja toisella kädellä ohjaan koiraa. Tämä toimii tiettyyn pisteeseen asti mutta mun kädettömyys tässä(kin) hommassa ei edesauta hommaa ollenkaan. En vaan osaa opettaa kaukoja! Pitäis varmaan viedä koira jonnekin kuukaudeksi ja hakea se sitten kaukotaitoisena..
///Näitä ollaan nyt tehty pari viikkoa peruuttamisen kautta, ja homma toimii, saa nähdä kuinka kauan.


Kämppikset

Toisessa setissä, treenien välissä n. 4 tuntia tehtiin luoksetulon stoppeja mulle aivan uudella tekniikalla, juoksutettiin Dukea Tytin ja mun välissä niin että kumpikin vuorotellen kutsui koiraa ja koira sai kummaltakin namia joka kerta. Tytillä oli lelu myös taskussa. Sitten ykskaks pysäytinkin koiran ja se sai palata takaisin Tytin luokse ja napata lelun. Tämä oli hauska treeni, pitäis taas ottaa joskus, koiralle olisi ainakin kivaa vaihtelua. Toisena liikkeenä otettiin ruutu ja ruudun vauhti. Duke on opetettu sheippaamalla hakemaan itse ruudun paikka keskeltä ruutua, ja vauhdin treenaaminen on unohtunut kokonaan.. hyvin tyypillistä minulle. Koira kyllä menee ruutuun mutta vauhtia on n. 10% täydestä vauhdista. Tehtiin yksinkertaisesti niin että jätin lelun ruutuun, lähetin koiran ruutuun ja pidettiin bileet. Näitä pari kertaa ja sitten niin että Tytti heitti koiralle lelun ruutuun kun se oli sinne mennyt. Alkoi vauhtia löytymään. :D

Davy, Rita, Duke.


Kahtena seuraavana päivänä (to ja pe) olimme päivällä kaikki katsomassa tokokoetta mihin puolet porukasta osallistui. Dukekin meinasi osallistua kun Tytti otti väärän koiran autosta kun haki Rikkiä paikallaoloihin. :D Samana päivänä Terhi tuli käymään kun naapurissa oltiin ja räpsittiin sitten kuvia Dukesta ja vanhemmista. Kuvia löytyy enemmän täältä. Toisena päivänä oli sitten Riikka Pulliaisen koulutus jossa olin kuunteluoppilaana. Näinä kahtena päivänä oltiin sitten iltapäivä ja ilta hakuilemassa. Samppa koulutti hakua. Duke teki haussa ilmaisua ja etsintää ensimmäistä kertaa yhdessä ja hienosti meni. Yksi pisto vain meinasi tuottaa ongelmia kun Duke ei vain uskonut edes 20:n lähetyksen jälkeen että siellä voisi olla joku. Lähti kuitenkin joka kerta mutta ei vain löytänyt. Toisena päivänä sitten korvaava treeni ja nyt oli suu messingillä kaikilla kun meni niin hyvin. :)  (Tästäkin) mulla oli muistiinpanoja tehtynä mutta ne on samassa paikassa kuin Lentsun tokokurssin paperit.  Sen muistan että mun lähetysasentoon puututtiin, makasin ihan liian painostavasti koiran päällä. Tästä ei ollutkaan kukaan aikasemmin sanonut joten hyvä että tuli puheeksi!

Noloa olla veljen kanssa
Seuraavana päivänä (la) tehtiin jälkeä, Annika talloi n. 500m pitkän 8 kepillä. Puolet jäi metsään. Mutta sentään 4 löytyi! Tarkisti pari kertaa jonkun harhan mutta palasi heti takaisin jäljelle. Nyt vauhtikin oli sopiva ja jos keppejä olis löytyny vähän enemmän niin täähän olis ollu melkein täydellinen! Päivällä sitten vähän tottista, katsottiin seuraamista. Tytin ja Katrin mielestä se on aika jees, mutta nyt Duke äänteli monta kertaa?!¤)&%&I/% Hommaa alettiin purkamaan ja todettiin yksimielisesti että kävelen jatkuvasti koiran päälle ja täyskäännökseni on tälläinen:

Ei ihme jos koira ilmoittaa että älä kävele päälle perkele. Sama vasemman puolen askelissa. Ongelma poistettiin kun kävelin suoraan ja vasemman askeleissa otin ihan muutaman sentin eteenpäin viistosti että koira tietää mitä tehdään. Homma selvä ja peilin voisi hankkia!

Samana päivänä tehtiin vielä agilityä Sanin johdolla. Radassa oli alkuun muutama pyöräyttely ja alkua tehtiinkin eka setti kokonaan. Saksalainen lienee nimeltään se kuvio mitä tehtiin ja hyvin meni kunhan saatiin palkka ja mun ajoitus oikeaan. Toisessa setissä sitten tehtiin koko rataa. Vauhtia oli ihan kivasti, koira haki esteet hyvin ja kepit meni hyvällä tekniikalla joka kerta. Lämpöä oli ainakin +20 astetta mutta se ei menoa haitannut. :)
Eikö sitä koiraa jolla on keppi suussa yleensä jahdata? :D


Sunnuntaina oli ohjelmassa temppurataa sekä kotiinlähtö. Leiri oli aivan huippu, ruoka oli hyvää, seura erinomaista ja paikka oli oikein hyvä leirille. Oli mukava huomata että vaikka minulla ei ole Särkivaaran nimellä varustettua koiraa pääsin silti juttuihin aina mukaan eikä olo tuntunut yhtään ulkopuoliselta. Kiitos siis Särkivaaralaiset! Koira toimi jälleen, oli ihanaa että vaikka vähän väsyttää ja vaikka olisi ollut koko päivän jossain vieraassa autossa vieraiden koirien kanssa, Duke jaksaa aina. Kaikki tekeminen näyttää vain riemastuttavan sitä ja sen kanssa on niin mukava tehdä kaikkea. Viime viikon agikisoissakin yksi nainen tuli sanomaan minulle että onpas sulla kiltti koira kun on niin hienosti siellä häkissä. Vastasin että ei se kiltti ole, se on fiksu ;) Turhaa huutaa häkissä kun sen sijaan siellä voi ladata akkuja että jaksaa huutaa häkin ulkopuolella. Kotimatka meni Jokelasta hienosti, Duke nukkui koko matkan takapenkillä ja vieressä kolisi jatkuvalla syötöllä metallihäkki. Teki mieli rutistaa tuota koiraa ihan kunnolla ihan sen takia että se vain oli siinä. Katsokaa nyt sitä.




lauantai 16. kesäkuuta 2012

Päivityksen poikasta

Ehkä en enää edes viitsi alkaa harmitella päivitystaukoa hehhe.. Nyt on niin paljon asiaa että koettakaa jaksaa. Aloitetaas sitten ekasta asiasta, käytiin 5.5 ekaa kertaa tokon voittajassa kisaamassa Oulussa. Tuomarina oli mukava Heli Kelhälä, paikkana hiekkakenttä, tuuli ja satoi aika ajoittain kovastikin.
Pisteet oli tämän näköiset:


Paikkis 8,5                                                                     
Seuraaminen 9,5
Istuminen 9,5
Luoksetulo 6
Ruutu 10
Hyppynouto 8
Metsku 7,5
Tunnari 0
Kaukot 0 
Kok.vai 9,5


yht. 205
Selitykset sitten heti perään.. paikkiksessa jätin koiran aivan vinoon, makasi nätisti ja rauhassa. Seuraaminen erittäin jees, yksi perusasento oli vino. Istumisessa en tiedä mistä lähti piste. Luoksari oli aivan kaamea, kyttäs ja vaani kummassakin stopissa minkä takia myös pysähtyi hitaasti. Ruutu oli mainio. Hyppynouto muuten hyvä mutta kolautti mennessään esteeseen. Metsku ällötti mutta nosti kuitenkin tosi kivasti, vauhti vaan oli tosi huono ja vino luovutusasento. Tunnarissa jätkä poimi väärän kapulan, (!!!) ei olla kyllä tehty sateella ja tuulessa tunnaria, huono minä! Tunnarin sekoilujen takia myös kaukot nollaksi, mulla ei käsimerkit oikein pitäneet kutiansa :D Onneksi loppui tuohon niin en voinut enää enempää pilata koetta. Liikkeet tehtiin putkeen.


Duken mielipide metallista.


Sama päivä jatkui Lentsun tokokurssilla, mulla on vaan paperit ja kaikki hienot muistiinpanot hukassa sieltä joten sieltä ehkä jotain matskuakin jos/kun ne löydän :D Enkä tietenkään muista sieltä mitään mitä kannattaisi jakaa muillekin.. Sunnuntaina 6.5 oli kurssin toinen päivä.

Seuraava viikko, vko 19 treenailtiin jälkeä, agia Activella, tokoa Activella sekä paimennettiin, Duke paimensi aika näppärästi, lampaita oli kymmenen ja 6 niistä oli aivan uusia eivätkä olleet ennen tavanneet koiraa, Duke handlas homman hienosti.







Viikolla 20 olikin ihanaa leireilyä huipussa seurassa, nimittäin lähdettiin Duken kanssa junalla veteleen kohti Jokelaa ja Särkivaaran kevätleiriä. Leiristä oma kirjoitus tulossa. Onneksi treenattiin leirillä paljon sillä seuraavalla viikolla sairastuin heti maanantaina eikä voitu treenata ollenkaan, ja torstaina lähdettiin  Tukholmaan Ozzy& Friends -keikalle. Duke oli sillä aikaa Sannilla hoidossa ja hyvin oli kuulemma oli mennyt.


Viikolla 22 oli luvassa hakuilua, tokoilua, yhdet agiepikset ja lisää tokoilua. Epikset meni kivasti, Duke oli mölliradalla kaikista nopein ja sai sen ansiosta jopa maininnan ja namia :D Ihanneaika oli 45s, meidän aika 16,75. Videota löytyy täällä. Kisaavien rata meni aika plörinäksi, homma oli liian hankalaa meille, kisaavien rataa en edes viitsi julkaista.. :P

Viikolla 23 oli hakuilua, hierontaa, tokoilua, (Tarja Melakarin kurssi alkoi!) ja eka punkki löytyi ja treeneistä mentiinkin suoraan apteekkiin. Perjantaina lähdettiin ajamaan Kuopioon ja koepaikalle saavuttiinkin n. klo. 19 käytiin ilmoittautumassa, toteamassa että Duke joutuu menemään sirun tarkistukseen lauantaina aamusta. Koepaikkana tosiaan Puijon urheilukeskus, nurmikenttä. Lauantaina oli sitten meidän kisapäivä, paikallaolo oli n. 10 aikoihin, toinen kehä oli n. 13 aikoihin ja vika n. 14 aikoihin. Toka kehässä tehtiin seuraaminen, luoksetulo, hyppynouto ja tunnari. Vikassa sitten ruutu, istuminen, metalli ja kaukot.
Pidemmittä puheitta, pisteet meni näin:

jee oma on
Paikkis 9                                
Seuraaminen 8
Luoksari 8
Hyppynouto 9
Tunnari 7
Ruutu 0
Istuminen 9
Metalli 9
Kaukot 7
Kok.vai 8/9=8,5

yht. 229,5 sij. 9

Paikkiksessa jätin sen TAAS vinoon, siitä piste. Rauhallinen, vaikka takana kulki kokoajan toisia koiria ja ihmisiä.

--

 Seuraaminen laimeeta ja outoa, koira vaan tuli perässä :D
Luoksarissa seisominen jees, vauhti ei. Maahanmeno tahmea. Hyppynouto oli jees, ottiko pisteen liian tiiviistä luovutuksesta? Tunnarissa tosi rumaa työskentelyä kapuloilla, palautus tiivis. Eka kehä oli ihan kamala, ei yhtään hyvä.

----

Tokassa kehässä oli jo vähän parempaa meininkiä, mutta valitettavasti ruudussa jäi tassu nauhan yli kun pysäytin liian aikaisin. (Myöhemmin mua infottiin että olisin voinut vielä seis! -huudettuani käskeä sen uudestaan ruutuun ja laittaa suoraan maahan mutta no ca do) Loppuosa hyvä. Istuminen jees, metalli oli taas hieman ällöttävä mutta toi kuitenkin. Kaukot, kaukot kaukot.. Meni tosi hienosti vain vähän tuli s-i vaihdossa eteenpäin mutta sitten kun oli vikan kerran laitettu koira maahan se nousi uudestaan seisomaan :( Siitä uudelleen maahan vielä.  Pidettiin kuitenkin bileet sillä se teki kaukot!! 2 viikkoa ennen SM-tokoja se ei enää edes osannut niitä mutta nyt teki aivan makeesti. Oon tehnyt kaukoja peruuttamisen kautta ja sillä saanut sen ajattelemaan takapäällään :D

Kuopiossa oli aivan mahtavaa, näki hienoja suorituksia ja huippuja tyyppejä. Seuraavana kesänä mennään kyllä uudestaan, sama se oltiinko kisaamassa vai ei, tunnelma oli kyllä hieno! Joukkueemme sijoitus oli 13/69, ei paha ollenkaan!

Kuopiossa piti toki uida


... ja poseerata.



Käytiin KAS:sin agikisoissa pyörähtämässä ja saatiin 15vp rimojen tippuessa. Videota.
                                                                                 

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Hyvän mielen haaste

Viikonlopun aikana on tulossa monta eri päivitystä sillä en jaksa kaikkea tunkea samaan tekstiin.


 Ensimmäiseksi kuitenkin Sannilta saatu hyvän mielen haaste. Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos haasteen saa uudelleen niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että he ovat saaneet haasteen, sekä mainitsi haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen) Haastan Katrin, Miran, Veeran, Karon sekä Marjon!


  1.  Luonto, puhtaana ja raikkaana. Metsä, niitty, pelto, meri, joki, kalliot, saaret taikka tunturit.
  2. Duke, tarviiko edes perustella? Kaikkien koirat ei saa hyvälle tuulelle mutta muutamat saa ja Duke on yksi niistä. <3
  3. Matkustaminen. Lähelle, kauas, Suomessa tai ulkomailla. Mieluiten kuitenkin ulkomaille. 
  4. Pitkään nukkuminen.
  5. Treenaaminen. 
  6. Juho, siis mun veli. Kenelläkään ihmisellä ei oo yhtä hyvää huumorintajua kuin tällä tyypillä. 
  7. Haku. Maailman ihanin laji.
  8. Kesä ja kesäyöt, kävelyt valossa ja hiljaisuudessa.
  9. Kun oma koira tulee syliin tai siihen ihan lähelle.
  10. Kielten puhuminen, englanti varsinkin.