lauantai 26. marraskuuta 2011

All the small things



 Maanantai-aamusta treenattiin hakua. Maasto oli aika tasaista mutta jonkun verran löytyi kuoppia, kumpareita ja pusikoita mihin pystyi kömpimään piiloon. Ensimmäinen ukko oli vasemmalla etukulmassa pressun alla. Lähti suoraan ja löysi ukon nopeasti. Oikea etukulma oli myös miehitetty ja lähti aivan tajutonta vauhtia, tiedä sitten hoksasiko Duke Sannin olevan siellä, semmoista kyytiä se paineli.
Kolmas ukko löytyi kuopasta vasemmalta puolelta hyvin ja neljäs niin ikään hyvin. Kyllä se tuo haku on mahtava laji, huomenna on taas onneksi reenit! Dukelle tehtiin myös vielä 2 ilmaisua rullan kanssa ja otti sen aika hyvin heti ja toi mulle. Lähti näytölle kuin höyryjuna. :D Motivaatiota kyllä ainakin siis löytyy!




 Tokoja tehtiin maantaina ohjatuissa.

  • ohjattua purkeilla, 4x oikea. Kaikki oikein ja hyvällä tyylillä.
  • Luoksetulo läpijuoksuna. Hyvin tuli hieman vauhti hiipui lopussa.
  • Noutoa. Ei muuten tehnyt loikkaa kapulalle!
  • hyppynoutoa taas vinoista kulmista. 
  • Paikkis 4 min. Ei tippunut lonkalleen koko makuun aikana! 
  • Fiilis oli koko treenien ajan hyvä kummallakin.
Vetoja ei oikein voinut ottaa tällä viikolla kun on ollut niin liukkaat kelit. 

 Perjantaina oli ohjelmassa ensin tokoa Hiukkavaarassa, tehtiin mm. tunnari, ruutua ja ohjattua. 




Sitten Duke ja Senni vähän kahvittelivat kun pikku-Emmalla oli synttärit!



Tuli siinä hieman ajeltua pimeässä, syötyä autossa mutta päivän paras hetki oli kun lähdettiin ajamaan Activelle treeneihin! Sieltä onkin sitten videomateriaalia ja kyllähän tässä kisakuume vain nousee kun koira on niin huippu. Oon aika onneton kun hehkutan joka kirjoituksessa mutta en minä siitä nyt viiti valittaakaan kun ei ole mitään valitettavaa.  Kova totuus ja kun minä en ole mikään kirjoittamisen Mozart niin tämä jää tämmöiseksi pintaraapaisuksi kaikesta :D

 Noniin, niihin treeneihin. Koira oli nopea ja hieno ja upea ja minä, noh unohdetaan se. 

Kooste treeneistä. Huippufiilis, oli mahtavat treenit. 10 tuntia meni matkoineen kun ajeltiin joka paikkaan mutta oli hieno päivä!
 

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

mikä agimasennus?


 Perjantaina agitreenit Activella. Koutsina Anna Kilpiä. Radat oli 5-10 esteen mittaisia joten jopa minä muistin ne! Tehtiin valsseja, persjättöjä, vedätystä kepeille, päällejuoksuja sekä rytmitystä. Ei kaikkea yhdessä radassa, 3 rataa mentiin yhteensä. Duke ei oo ikinä ennen käynyt kyseisessä paikassa ennen mutta eipä paljon menoa haitannut. Veti kontaktit niin lujaa ja stoppasi melkein täydestä vauhdista kontaktille! Sanomattakin selvää että olin aika ylpeä kun Duke oli niin rentona, ei sillä että sitä ikinä kiinnostaisi missä se on kunhan vaan saa tehdä jotain. Vieraat hallit, kentät, kontaktit ja koirat ei vaikuta mitenkään tekemiseen joten tottakai olen ylpeä pienestä mustasta. Ei sitä mihinkään tarvinnut kiinnittää vaan jätin vain makoilemaan johonkin rataantutustumisen ajaksi.

Yritän kovasti saada meille ihan vakituisen ryhmäpaikan, lähti agimasennus nimittäin pyyhkäisemällä pois. Aika hulppeeta että yhdessä tunnissa kerkee noin paljon treenamaan kun on tilaa!

 Lauantaina sitten vetotreenit Ruukissa. Duke veti 2+2 joista toinen sitten Köpin kanssa. Oli kuulemma mennyt aivan täysillä vaikka Duke lähti ensimmäisenä tyhjälle! Kuviakin on:


Lisää kuvia löytyy Katrilta ja  Timolta.


Sitten, Duke täytti lauantaina 18kk!


Hieno koira siitä on kasvanut. 

perjantai 18. marraskuuta 2011

Hakemassa


 Eilen oli  hakutreenit Jäälissä.

 Maasto kuoppaista mäntymetsää. Neljä ukkoa, kaksi molemmille puolille. Kummatkin etukulmat ja keskellä maalimiehet. Kaikki aivan täysin piilossa.

Duke oli innoissaan kun hoksas mitä ollaan tekemässä. :D Lähti kaikille tosi hyvin ja suoraan, upposi syvälle. Kaikki löytyi ja ei malttanut edes nameja syödä rasiasta kun oli KIIRE seuraavalle ukolle. Ei ainakaan motivaatiota puutu! Ei otettu rullaa erikseen ollenkaan, seuraavalla kerralla taas sitä.

 Kyllähän tuota tekisi vaikka joka päivä jos saisi porukan kasaan, tälle vuodelle pitäisi kyllä päästä vielä monta kertaa hakumetsään kun ei tuota lunta tahdo tulla.


keskiviikko 16. marraskuuta 2011

T.N.T


 Tiistaina oli vetotreenit, 3+3+3 km, viimeinen matka Köpin kanssa yhdessä. Aika nihkeetä oli kyllä täytyy myöntää mutta ehkä se tästä. Aihetta sivuten, voi tsiisus että tuolla koiralla on lihaksia tullut aivan mahdottomasti! Varmasti sekä vetotreenien että barffauksen ansiota. Tajuttoman kokoiset lihakset perseessä ja etukropassa. Karvaakin on tullut, ehkä se ei palellu talvella.

 Keskiviikkona ensin tokoa ja sitten aksaa. Tokossa erittäin pimeällä pihalla, yksi valoläikkä koko kurjassa mutalammikossa. Siihen tietenkin rakennettiin ruutu. ;)  Dukelle ensin yksi norminouto, haki hienosti eikä tehnyt mitään loikkaa, murahdusta eikä korahdusta. Kiitoksia vaan sinne etelään Veeralle tokovinkeistä!
Dukella oli taas ihan mahti draivi päällä ja sen kanssa on kyllä niin kiva treenata kun se keskittyy aina 100% kaikkeen mitä sen kanssa tekee. Seuraaminen tuntui ihan mahtavalta, paikka pysyi hienosti.

Sitten ruutua. Muutama naksuttelu oikeasta kohdasta jonka jälkeen lelu vietiin salaa ruudun pimeimpään kohtaan ja lähetin koiran n. 20 metristä. Lähti laukalla mutta selvästi hieman epävarmana, ei sitä koskaan ole lähetetty noin kaukaa ja ns. ilman apuja. Vauhti vahvistui selvästi matkan aikana ja lelu löytyi ruudusta kivasti. Oli kiva kokeilla tuommoista, on se kehittynyt!

Sitten muutamia n. 30 sec paikkiksia Noomin kanssa, takana aksaavia koiria. Hyvin pysyi.

Agilityssä tehtiin jotain rataa, teki parit lentokeinut mutta no. Pitäiskö vain lopettaa koko agility kun ei kiinnosta pätkän vertaa. Kokeilen hakea agi-innostusta Activen treeneistä, ensimmäinen on nyt perjantaina ja seuraava sitten 25.11 Toivottavasti alkaisi taas kiinnostaan :D



 Huomenna onkin sitten hakutreenit, jee! 

tiistai 15. marraskuuta 2011

Maanantain tokot


 Aamulla vieraalla kentällä Katrin&Krissen kanssa. Duke teki:

  •  Ruutua. Paikan hakua, leluruutuja, myös EVL-tyyliin. Kaikki hyviä. 
  • Ohjattua. Imutin merkille, otin pari metriä etäisyyttä ja lähetin. Kapulat oli n. 3 metrin päässä toisistaan ja merkistä. Kumpikin puoli kerran. 
  • Paikkis 8 min. 

 Illalla ohjatuissa:
  • Kaukojen katsastusta. En tiennyt että Duke osaa! M-S, S-M, I-S ei liikuttanu takajalkoja ollenkaan! Hieno koira! S-I liikkui n. 10 cm eteenpäin. 
  • Hyppynoutoa erittäin vinosti. Joka kerta tuli hypyn kautta. 
  • Metallia. Mun mielestä siinä on joku ongelma mutta Jennan mielestä se oli hieno. Nosti kuitenkin hyvin, laukkasi takaisin mutta ei tuonut ihan parhaiten eteen. 
  • Luoksetulo 2 stopilla. Hyvät oli. 
  • Kapulan  pitoa erilaisilla häiriöillä. 

lauantai 12. marraskuuta 2011

miksi


"Miksi ottaa Lada kun
 voi mennä Mersulla?"
 
   -Oili Kantola

 Siinäpä se.







 Tänään pieni metskutreeni. Voi jestas että oli koirassa vauhtia ja meininkiä. Saatiin täydellisiä toistoja;  vauhti, nosto, ja luovutus oli tosi hienoja. Lopuksi sheippailin metskua ja on se kyllä edistynyt!
 Alkutilanne oli tämä: Koira ähersi kapulan kanssa monta minuuttia laittamatta sitä suuhun. Pito oli huonoa ja suussa vain kolisi.
 Nykytilanne: Koira näkee metskun, häntä heiluu, nostaa kapulan kuin lelun ja juoksee iloisesti takaisin. Parhautta!

perjantai 11. marraskuuta 2011

near, far wherever you are


 Yks päivä mulla tuli ihan hirveä ikävä Köpiä. Voi pientä pottunenää siellä jossain. Mietin että millaista elämä olisi jos Köpi elelisi vielä vanhuuden päiviään täällä. Aika rankkaa, ainakin mulle. Potisin  jatkuvasti huonoa omaatuntoa mennessäni Duken kanssa treeneihin. Ehkä näin on parempi vaikka se sattuu niin saatanasti.



Mitäs muuta, aksattu ollaan vaihtelevalla menestyksellä, treenivihko vaan savuaa kun kirjoittelen sinne treenisuunnitelmia, onnistumisia, epäonnistumisia ja tavoitteita. Päästiin activelle nyt pariin valkkaan, toivottavasti saatais tälle ääliö-ohjaajalle jotain järkeä päähän. Liian vaikeita ratoja on ollu mulle nyt monta kertaa peräkkäin ja syyllisyydentunnosta Duke-paran luustoa kohtaan melkein ihan itkettää. Tänään käytiin kuitenkin hubailemassa U:n muotoinen rata matalilla rimoilla ja Dukella oli hauskaa, minulla ei. Pitäiskö vaan suosiolla lopettaa koko agility kun tuntuu että kokoajan mennään vain takapakkia kun vertaa kesään. Minulle on ollut esimerkiksi suuri yllätys että koira täytyy palkata itse, joten joka kerta viimeinen este menee vituiksi kun alan kaivamaan lelua taskusta. Täytynee opetella. Koiralla kyllä on motivaatio kohdillaan. 
Mun pitäis nauttia joka sekunnista tuon koiran kanssa mutta se tuntuu olevan aksassa tosi hankalaa nyt. 


Tokossa sen sijaan tuntuu olevan nousukausi ja mä nautin 110% sen treenaamisesta, pitää toppuutella itseään välillä ettei tule taas ylitreenattua kuten kesällä. Mikä fiilis kun se parin kerran jälkeen oppi ruudun ja hyppynoudon ja hyppää tosi vinoista heitoista takaisinkin esteen yli. Tunnari on aika valmis, oon ajatellut hankaloittavani sitä kahden ihmisen hajuisilla kapuloilla kun se on nyt vähän liiankin itsevarma kyseisessä liikkeessä. Kahden ihmiset hajut vois vähän epävarmoittaa (<- onko suomalainen sana edes?) sitä, nyt ollaan jo todella lähellä väärien maistelua. Ei kyllä ole ikinä sitä tehnyt mutta ei ole kaukana. 

Esineilläkin käytiin ja kaikki kolme nousi nopeasti. Tekisi mieli taas pitkästä aikaa hakumetsään, ehkä ensi viikolla päästäis sitä tekemään. Ollaan myös käyty joka viikko vetotreeneissä. Duke lähtee nyt hyvin lähdössä ja eilen ne meni Köpi-aussien kanssa 3,3 km samassa vetonarussa. Lähdössä Duke komensi Köpille että nyt juostaan ja lujaa, kävi Köpin naamalla vähäsen antamassa palautetta. Köpi oli juossut aikaisemmin pitemmän lenkin kuin Duke ja Duke sitten veti koko köörin kunnialla loppuun saakka, olivat kuulemma hienosti juosseet yhdessä.  

Vaikka on syksy on pakko aina yrittää muistuttaa itselle että nauti tuosta koirasta, se on nyt siinä eikä huomenna. Tulihan sitä sen neljä vuotta odotettua, ja oli sen arvoinen.  




sunnuntai 6. marraskuuta 2011

yksi etappi saavutettu


 Käytiin tänään Duken kanssa käyttymiskokeessa ja BH sieltä napsahti nimen eteen! Koe meni normaalilla Dukeraivolla eteenpäin, kaikki liikkeet olivat erinomaisia lukuunottamatta hihnatta seuruuta, siinä koira jäi pysähdyksen jälkeen tuijottamaan jotain. Kaupunkiosuudessa ei huomautettavaa.



 Muuten ollaan tokoiltu aika paljon, ja ihan suunnitelmallisesti! Ruutua ollaan tehty enemmän edellisen viikon aikana kuin koko vuonna yhteensä ja onhan se tuottanut tulosta. Koira hakee keskipaikkaa lähes 100% varmuudella, tästä naksaus ja palkka lentää koiran taakse. Tästä tullaan seuraavaan ongelmaan, teen treeninamit aina liian pieniksi ja sitten nakki lentää sen kaksi metriä jos sitäkään. Olen nyt yrittänyt terästäytyä tässä.


Muuten treenit sujuvat omalla painollaan, ihan kivasti. Pitäisi nyt alkaa muodostaa niitä tavoitteita, ei vain ensi vuodelle vaan pidemmälle tähtäimelle. Mitä haluan sitten kun Duke toivottavasti joskus on tokovalio? Jääkö tokoilut siihen vai haluanko osallistua SM-kisoihin. En oikein vielä tiedä. 



Aina välillä tuntuu että edetään liian nopeasti, varsinkin agissa. Koira kyllä menee rataa, minäkin osaan ohjata mutta jotenkin haluaisin vielä kiinnittää tekniikkaan huomiota, palkata paljon ja kaikesta että ennenkaikkea kummallakin olisi kivaa. Pian saadaan halliin avain niin voitais ottaa tavoitteeksi käydä vaikka kaksikin kertaa viikossa itsenäisesti ja palkkailemassa kepeiltä, kontakteilta ja yksittäisistä esteistä. 

Esineruutuakin tehtiin yksi päivä ja hienosti haki kaikki kolme esinettä. Kokoa oli ruudulla 40x60m ja kaikki esineet olivat ruudun takaosassa. Duke oli aivan onnensa kukkuloilla. Voisin taas käydä tekemässä jäljen sille vaikka heti huomenna, tämän päivän Duke saa makoilla kainalossa.