maanantai 26. syyskuuta 2011

salamaseepra ilman raitoja



 Eilen käytiin epiksissä liitämässä, meillä oli melkoisen agipainotteinen viikonloppu! Mölliradalta tuli vitonen kun rima tippui, mutta sijoituttiin kuitenkin kolmansiksi! Palkinnoksi saimme hienon Nina Ottosson -pelin!

 Möllit

 Kisaavien rata oli myös tosi kiva, sopi meille hyvin! Tästäkin vitonen, olis varmaan tullu nolla jos joku ei olis alkanu tuuletteleen ennen viimestä estettä.. :D Mutta kiva ja sujuva rata, ja vaikka otin kontaktit varman päälle niin saatiin silti nopein aika ja voitettiin!  Saatiin palkinnoksi hieno ruusuke ja lahjapaketti missä oli vaikka mitä!

Möllipro

 Olipas hauskaa nähdä kaikkia tuttuja! Duke oli tuttuun tapaansa taas helvetin nopea mutta nyt jopa kerkesin vähän rytmittämään tiukoissa käännöksissä ja koira kääntyy kun minä kerkeän kääntämään.

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Kun oman löytää niin onnen saa



 Meillä on ollut aivan tajuttoman hauska viikko!







                                                  
  Lauantaina oli agiepikset, jotka meni tulosten kannalta penkin alle ohjaajan huolimattomuuden takia mutta kohdat joiden ajattelin rataantutustumisessa olevan ongelmia menivätkin hyvin! mm. pitkä suora missä juostiin rinta rinnan koiran kanssa, esteiden haku sekä oudot hyppykulmat. Hieno koira! Kisaavien radalla olikin heti alussa meidän hyllyn paikka, mutta rata jatkuu. Kontaktit ja kepit meni hyvin, sekä puomin Duke suoritti täysin itsenäisesti kun olin niin paljon jäljessä. Nätisti se pysähtyi kontaktille. :)

Sunnuntaina oli piirinmestistokot, oltiin KAS:sin joukkueessa avoimessa luokassa. Lotto-rivi meni näin:

  • Paikkis 10
  • Seuraaminen 9 tiivis, siksi pistemenetys
  • Maahanmeno 9 ääntelyä liikkeelle lähdössä
  • Luoksetulo 6½ valui ja tuli tiivisti eteen
  • Seisominen 9½ asetti toisen etutassun pysähtymisen jälkeen
  • Noutaminen 6½ nyki, hyppy kapulalle, tiivis palautus
  • Kauko-ohjaus 0 meni lonkalle tokan vaihdon jälkeen niin jätin siihen
  • Hyppy 8 tyhmä minä. sanoin kaksi tule -käskyä vaikka koira oli jo tulossa
  • Kok. vaikutus 9½
Pisteitä siis 143 ja AVO2. Kaukoista jos olisin jatkanut niin olisi tullut ykkönen mutta se oli joku sähkökatkos aivoissa kun sanoin tuomarille että tää jää tähän kun koira tosiaan meni lonkalle. Ei ole ikinä tehnyt noin, ei kokeessa eikä treeneissä. No can do, kokeen jälkeen kun mietin niin olisi sittenkin pitänyt jatkaa kaukoja. :D Tähän loppu meidän avossa pelleily, seuraavaksi meidät nähdään voittajassa sitten joskus.

Maanantaina käytiin ensin päivällä tekemässä jäljet, sitten esineruutua ja ettei aivan liian tylsäksi niin tehtiin haun ilmaisuja. Ne olikin ihan näppäriä jo, mun ei taaskaan tarvinnu huutaa kuin ekalla kerralla tuontikäsky, seuraavat toi jo rullan itsenäisesti.  Esineruudussa nousi kaikki vieraat esineet, oli ihan kamala maasto mutta takarajalle irtosi kuitenkin, jos oikein muistan niin meni takarajan ylikin mutta palasi kuitenkin takaisin alueelle.
Jäljellä porhallettiin semmoista vauhtia että  minä kompastuinkin kerran kun koira menee niin innolla. Kaikki kepit se kuitenkin löysi ja tyytyväisenä kotiin palattiin.



Illalla sitten toko. Koira osaa minä en. Mutta ruutu oli ihan mahtava! Hieno koiruus, se on ymmärtäny ruudun merkityksen parissa viikossa aivan täysin, olen ylpeä! Koematkaltakin ollaan otettu pari kertaa, mutta yritän olla ahnehtimatta heti liikaa vaan palkkailen paljon oikeasta paikasta ja merkkaan ruudun keskustan. Oon myös ottanu käyttöön virittelysanan "ruo" ja se alkaakin heti tarkistaa että missä se ruutu olikaan. Palkka aina tästä.
Tehtiin myös noutoja niin että kapula oli duken matkan varrella kun se tuli mun luokse.  Kapulan nosto-ote on parantunut ja se ei tee enää niin rumaa loikkaa kapulalle kuin ennen.


Keskiviikkona oli agi. Ja se siitä, en osannut ohjata sitten hevon paskaakaan ja en halua muistella koko päivää. :D


 Torstaina vetoreenit, n. 6km tuli poljettua maailman tyhjimmällä renkaalla ja pienellä pyörällä kun muut liiteli koirien vetäminä eteenpäin! Mutta hyvin kai tuo koira veti.

Lauantaina agi, ja huipusti mäni! Aika hankala rata alkutuntumalta mutta sopi meille kuin nenä päähän! Kouluttajakin oli aivan mainio! Hankalia keppikulmia, ja takaakiertoja täydestä vauhdista mutta molemmilla oli aivan tajuttoman kivaa!  Oli mukava huomata että pysyin perässä ja jopa kerkesin edelle silloin kun ohjaus oli hyvää ja sitä oli riittävästi.
voi klikata isommaksi
Lopussa tehtiin koko rata ja muuten meni puhtaasti mutta pari rimaa taisi tippua.

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

voin sen tunnustaa..

 


Että me ollaan treenattu, treenattu ja treenattu niin että ollaan jo ihan ylikunnossa. Eilinen oli sitten Dukelle ihan täys lepopäivä, käytiin vain pari pitkää lenkkiä.
Meillä alko KAS:silla nyt VOI-EVL ryhmä, 2 krt ollaan käyty ja tykkään  kovasti! Ollaan tehty ruutua ja ruudusta kutsumista erikseen. Seuraamista myös katseltiin ja noh, aika tiivistähän se on Dukella,  tuon tiiviimmäksi ei enää pystyisi tulemaan ilman että koira painaa mua oikealle. Mä tykkään siitä kovasti, ja oon käyttäny paljon aikaa siihen että se oikeasti seuraa, ja siihen ei kuulu:
  1. kontaktin tippuilu
  2. minun jalasta irtoaminen
  3. painaminen
Näin.



 Mutta se tokosta, muihin aiheisiin! ;)

---------------------




 Käytiin agiepiksissä viime perjantaina, möllirata oli suoraa iloittelua niin enhän minä pysynyt perässä, hauskaa oli vaikka mentiinkin vääriin putkiin.. :D
Kisaavien rata oli tosi kiva, ja sieltä saatiinkin sitten 10, yksi väärä putki tässäkin mutta muuten sujuvaa menoa. 



Ollaan käyty myös hakureeneissä parikin kertaa, ensin Ghostey's päivillä  ja sitten viime viikolla.  Ghostey's päivillä oli hyvä maasto, (ja hyvä porukka) ja saatiinkin kivat lyhyet reenit. Dukelle 3 ukkoa, ensin oli tarkoitus ottaa ääni-apu mukaan mutta tuuli niin sopivasti keskilinjalle että se haisto kaikki kolme jo niin lähetin vain koiran. Timo oli piilossa maastopressun alla ojassa takalinjalla ja sieltähän se ukko nousikin! Huippu fiilis oli kyllä.
Muutkin ukot löytyi kans hyvin. Hakumetsän jälkeen lähdettiin heti jälkimetsään, oltiin tehty ne jo aikaisemmin. Duke ajoi aika hyvin, kaikki kepit nousi mutta välillä lähti tuulen mukana, palasi sitten jäljelle kuitenkin. Duken jäljestys ei välttämättä ole mitään maailman kauneinta katsottavaa, se kun tuppaa menemään aika lujaa!

Sitten mennäänkin toisiin hakureeneihin, eli Valkeisjärvelle matka vei. Dukelle taas kaikki valmiita ukkoja, hyvin haki! Kyllä siitä vielä hakukoira tulee :D 4 kpl oli maalimiehiä, kumpikin etukulma ja keskellä kummallakin puolella.  Ilmaisujakin otettiin yksi päivä kentällä, ja toi rullat kivasti, kahdella ekalla kerralla huusin että "tuo", muisti sitten kahdella viimeisellä kerralla tuoda ilman käskyäkin! Sitten mentiin näytölle ja sieltä palkka. Näitä lisää.

------------------------------------------------------------------------------




Käytiin lauantaina Katrin&Krissen kanssa harjoittelemassa taas vetämistä, Duke juoksi n. 2km pituisen matkan ja Katri tuli siis kick bikellä perässä. Mielenkiintoinen laji kyllä, alan päästä pikkuhiljaa mukaan tähän touhuun. Duke juoksee aivan täysillä joka kerta.

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

VOI-katsaus




 Ajattelin tehdä ihan vain voittajaluokan katsauksen, oman mielenrauhan vuoksi :P

 Paikallamakuu, 4min
  no problem.

 Seuruu
 ei tässäkään pitäisi mitään ongelmaa olla.











 Istuminen
 toimii. En ole paljon tehnyt liikkeenomaisena mutta osaa se.

Luoksetulo
 Ei olla ikinä tehty! Mutta luultavasti tässäkään pitäisi mitään suurempia ongelmia olla, maahan -käsky on niin vahva että varmasti painuu alas.



Ruutu
 Ei osaa vielä koemaisena, virittelyllä kyllä hakee kivasti! Paikkaa ollaan tosi paljon vahvistettu, saa nähdä tuottaako tulosta.

Hyppynouto
toimii.














Metalli
jaa'a. Toisinaan toimi hyvin toisinaan ei. Toisaalta olen naksutellut sitä että ei siitä ainakaan mikään negatiivinen mielleyhtymä ole koiralla, ehkäpä tekniikka on väärä?

Tunnari
Osaa. Kesällä ollaan pari kertaa tehty, silloin toi yhden väärän. Nyt ollaan pari kertaa tehty, (täysin uusilla kapuloilla!) ja osasi. Ollaan tehty myös tunnarikapulan pitoa, Duke pitää tosi rumasti sitä kapulaa.

Kauko-ohjaus
Murheenkryyni! En vaan osaa. Toisaalta tekniikkakin on vähän hakusessa ja minussa on paljon vikaa! m-s, i-s m-i ja i-m menee tosi hyvin, ikävä kyllä siellä on myös s-m ja s-i -vaihdot! Koiralla ei ole täysin selvää mitä pitää tehdä enkä välttämättä minäkään.





                                                     

                                   
                                            
                                                                                                                


Kaikkien kuvien kuvaaja on Sari Eskelinen, kuvat on nuorten SM-kokeesta.