sunnuntai 28. elokuuta 2011

Täältä tullaan voittaja!



 Tänään käytiin Duken kanssa kanssa avoilemassa ja tuloksena AVO1 ja 188 pistettä! Mahti fiilis.

 Pitemmittä puheitta, tässä pisteet:

 Paikallamakuu 10 no problem.
 Seuraaminen 10 Tiivis.
 Maahanmeno 10 Nopea.
 Luoksetulo 8 Mokasin ite ja sanoin käskyn ekalla kerralla äänettömästi (oon sairas) ja toinen kerta kuulukin jo ääneen.
 Seisominen 9 Ennakoi sivulletulon
 Noutaminen 10 Allu huomautti erittäin tiiviistä palautuksesta.
 Kauko-ohjaus 10 Tällä kertaa pysyi kyynäreet maassa.
 Hyppy 8 Kaksi tule-käskyä.

 JEI! Videoita ei valitettavasti ole, ajattelin sitä kun Veeran kanssa kesällä puhuttiin siitä kun koe menee aina hyvin jos ei ole videokameraa. Näin tapahtui :D

Tuomarina siis Allan Aula.

(c) Katri Loukusa

torstai 25. elokuuta 2011

Aussieleiri 10-15.7


 Vihdoin sain tämän tehtyä, eihän siihen mennyt kuin puoltoista kuukautta.

 SUNNUNTAI -saapuminen

 Kauan odotettu päivä saapui vihdoin, Eevan  kanssa ajeltiin Kaavia kohti ja matka menikin joutuisasti. Huonekavereiksi saimme Miian ja Kostin, Sarin ja Iiro-malikan ja Juran sekä Sannin ja Emman ja Lillin. Kaikilla oli isot häkit mukana ja Dukekin nukkui ensimmäisen yönsä häkissä, seuraavat yöt Emma, Lilli ja Duke olivat kompostiverkoista tehdyssää "häkissä" jotta olis vähän enemmän tilaa. Joka aamu sainkin herätä samalta tyynyltä Emman kanssa. Duke nukkui sängyn alla ja Emma se on ihana kun on niin sylikoiraa <3 Sama tapahtui muuten Patchcoat-päivillä kumpanakin aamuna. Sunnuntaina ei keretty muuta sitten tekemään, mietittiin mitä treenataan seuraavana päivänä. Kävimme Kostin kanssa lenkillä kun pojilla on ikää saman verran parin viikon erotuksella. Hyvät leikit oli.

 MAANANTAI - tottista ja hakua

 Aamulla menin ensimmäiseksi tottistelemaan, sitä veti Tytti (kennel Särkivaaran) Tykkäsin hirveästi! Tytti näki tosi helposti millainen koira on eikä antanut samanlaisia vinkkejä jokaiselle vaan teki koirakohtaisesti kaikki. Duken kanssa tehtiin luoksetuloa, sain hyviä vinkkejä ja muita katsomalla oppi kyllä tosi paljon. Tytti perusteli kaiken mitä kertoi eikä ainakaan minulle jäänyt mitään hampaankoloon, kaikki koiran virheet johtuivat yllättäen minusta :D

(c) Sirkku Kouki



 Iltapäivällä oli meidän ryhmän vuoro lähteä hakumetsään. Ohjattua hakua veti Samppa (kennel Särkivaaran) ja ensimmäisellä kerralla meidän piti tehdä aivan normaali treeni niinkuin kotona, ja niin Dukelle tehtiin kolme haamua. Samassa hakuryhmässä oli Sanni&Emma, Miimi&Viia, Minttu&Pasi&Rommi, Eeva&Mina ja Hanna&Mai. Toisella puolella oli hyvää, vähän alaspäin viettävää maastoa ja toisella puolella taas metsä vaihtui yllätten kivikkoiseksi niityksi. Haasteita siis pienelle tricci-pojalle oli luvassa. Mutta mitä vielä, sehän meni hienosti!
Maalimiehet menivät n. 35m syvyyteen, heiluivat vähän aikaa ja liikkuivat vähän kauemmaksi ja menivät piiloon. Duke lähti kirjaimellisesti intoa puhkuen, hyvä kun ei jalat menny solmuun. Ukot löytyi helposti eikä 30+ asteen hellekään haitannut Dukea ollenkaan. Se on varmaan Duken paras puoli kun se treenaa millaisissa olosuhteissa tahansa mitä tahansa. Treeni meni hyvin, ja Samppa sanoi että Dukella niin hyvälle mallilla tuo motivaatio että ihan hyvin voi alkaa tekemään hankalampiakin treenejä. Illalla kävimme vielä tekemässä esineruutua Sannin kanssa, Duke löysi kaikki kolme esinettä nopeasti! Kokoa ruudulla oli n. 35x45m ja kaikki esineet olivat takareunalla, jäi tosi hyvä fiilis tästä kun esineitä Dukelle ei olla tehty kuin pari kertaa.


(c) Hanna Turunen

TIISTAI -tottista ja jälkiä

 Aamu meni taas tottistellessa, ikävä kyllä en muista yhtään mitä treenattiin, mutta iltapäivällä lähdimme Sannnin, Sannan ja Hilkan kanssa tekemään jälkiä. Satoi todella kovasti ja maasto oli meille aika outoa, täälläpäin kun ei noita lehtimetsiä kauheasti ole! Matkalla vierähtikin vähän pitempi tovi kun Sanni eksyi tehdessään Musti-porokoiralle pelastusjälkeä, ja lopulta siitä tulikin ihan oikea pelastusjälki kun Sanni oli jälken päässä. Duken jälki oli hyvin keppipainotteinen, mutta ne ei harmi kyllä ollut yhtään kiinnostavia. Jäljen ajo oli paljon hauskempaa.. Tähän on nyt pitänyt oikeasti puuttua ja nyt alkaa kepitkin nousemaan paremmin kun Miia minua neuvoi sillä, että nyt kun olen palkannut Dukea kepeistä leikkimällä niillä, niin nyt olen vain ottanut taskusta makkaraa ja palkannut sillä. -> Vire ei nouse huippuunsa vaikka se korkea onkin ->keskittyy paremmin. Ja auttaa oikeasti!
Illalla taas loistavat esineruutureenit.

 KESKIVIIKKO -hakua ja viestiä

Aamulla oli jälleen Sampan hakureenit, nyt vaikeutettiin treeniä ja koira alkoi käyttämään nenäänsä paremmin. Tehtiin niin että molemmille puolille lähti ukot samaan aikaan ja Duke oli keskilinjalla. Ukot piiloutuivat ja koira etsimään. Se löysi kivasti. Sitten toiselle puolelle, siellä koira juoksi varmaan 2km etsiessään ukkoa. Nenänkäyttö olisi suotavaa sanoi Duke mutta oli hauskempaa vain juosta. Kolmas ukko lähti menemään kun Duke oli löytänyt edellisen ja meni kunnolla piiloon. Nyt oli koirakin taas nenänkäyttö-tuulella ja ukko löytyi hienosti. Hyvät treenit siis, koiralle jäi nenänkäyttö-mielikuva ja lopussa kaikki leikittivät Dukea, joka on siis maailman paras juttu tuolle koiralle. Duke kuulemma leikkii niin kuin Rikki, joka on aivan mahtava koira. Mutta niin on Dukekin <3

Iltapäivällä lähdin viestimetsään Reinan toiseen päähän ja tutustumaan viestiharrastukseen. Reina juoksi mahtavasti minunkin luokse vaikka on niin pieni! Korvat vain lepatti tuulessa kun se laukkasi hirmuista vauhtia kumpaankin suuntaan.

Illalla naksuttelin Dukelle metallikapulaa ja myöhemmin oli sitten leirikisa, jota olimme Sannin kanssa valmistelleet. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua kun kaikki olivat mukana. Lajeina "toko"-osuus  eli esineiden hakua, oli siideripulloa, jalkapalloa, muovirasian kantta yms.
"Rauniot" = lyhyt vaneripinnoite piti kävellä, hakea noutokapula "luolasta" eli kompostiverkoista&lakanasta kyhätystä viritelmästä, ilmaista "maalimies" ja leikkien pujotella maaliin.
"Agility" =5 pientä estettä suorassa linjassa puunkierto ja takaisin samaa reittiä.
  Dukea ei pelottanut mikään, ei metelöivät ihmiset, ei räyhäävät koirat tai mitkään vaan kauniisti se toi mulle kannen ja laitettiin seuraava koira radalle. Seuraavana oli rauniot ja sinne se ryntäsi hakemaan kapulaa, ei puhettakaan että olis pelänny mitään. Agility osoittautui kaikkein haastavimmaksi osuudeksi, koirat meinas vähän kuumua ;) Kisa oli tosiaan joukkuekisa ja meidän porukka voitti, jee!

Leirikisan tulokset

1. Anne&Jato, Sani&Bitti, Sanni&Lilli ja Jenni&Duke aika: 4min 8sec

2. Sanna&Pupi, Laura&Hara, Anne&Stella ja Satu&Moona aika: 5min 6sec

3. Eeva&Mina, Sirkku&Susu, Hanna&Jatsi ja Hanna&Mai aika: 5min 6sec

4. Mari&Lily, Mirka&Tessu, Eve&Asta ja Pasi&Rommi aika: 5min 7sec

5. Virpi&Paco&Turo, Miia&Kosti ja Sari&Jura aika: 5min 48sec

6. Marianne&Pipsa, Anne&Tala ja Mari&Jiro aika: 5min 48sec

7. Samppa&Töpö, Jonna&Önska, Jorma&Axi ja Riitta&Sala aika: 6min 11sec

8. Tytti&Rikki, Sani&Kylli, Marru&Miksu ja Jani&Rosso aika: 6min 11sec

9. Hilkka&Valo, Hanna&Hippa, Eeva&Reina ja Sanna&Musti aika: 6min 31sec

TORSTAI - viestiä, hakua ja tunnaria

 Aamulla Dukekin pääsi viestimetsälle, Eeva oli toisessa päässä ja kivasti meni!


(c) Hanna Turunen

Juoksi hyvin myös toiseen suuntaan, ja toiset menivät piiloon niin silti juoksi! Paha mennä kertomaan mitään kun en lajia tunne mutta matkaa n. 120m

Haku oli sitten iltapäivällä, ja olikin viimeinen ohjattu treeni. Dukelle jatkettiin samaa rataa eli ukot menivät aina piiloon kun edellinen oli löytynyt. Hyvin haki ja kaikilla oli tällä kertaa lelut. Neljä ukkoa yhteensä. Menivät aika takarajalle piiloon, ja nyt nenänkäyttö oli parempaa joka kerta! 

Duke pääsi tekemään myös tunnarin ja kerran toi väärän ja sitten oikean, siihen lopetettiin.

PERJANTAI -hakua ja hyvästit

Aamulla lähdimme vielä Sannin, Hannan ja Miimin kanssa tekemään yhden hakutreenin. Nyt oli helppojen ja hauskojen ukkojen vuoro että varmasti jää hyvä mieli molemmille. Ja niin teki! Koiralla oli hauska yllätys kun ukot löytyivätkin helposti ja niiden kanssa sai leikkiä! Kaikki olivat haamuina.





Kesän paras viikko kyllä! Ihana Miimi oli järkännyt leirin joten kiitos hänelle! Myös Juntoille treenivinkeistä ja kaikille yhteisesti seurasta! Ensi vuonna uudestaan!

maanantai 22. elokuuta 2011

Kokkola RN 20.8


 Käytiin tosiaan Kokkolassa näyttäytymässä, ja Duke yllätti! Päivi Eerola tykkäs kovasti jätkästä ja antoikin Dukelle sitten ERI NUK1

 Arvostelu: 

 "Komea uros. Erinomainen sukupuolileima. Antaa tässä kehitysvaiheessa vielä ilmavan kokonaisvaikutelman. Täyteläinen ilmeikäs urosmainen pää. Vahva luusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Hoikassa kunnossa. Kevyt liikunta. Karvapeite vaihtumassa. Hyvät yhdensuuntaiset liikkeet. Tarvitsee paljon aikaa. Kauniisti esitetty."

 VAU! Ihan mieletöntä!







Kiitokset Katrille esittämisestä ja Annalle ja Katrille kiitos trimmistä ja pesusta!

keskiviikko 17. elokuuta 2011

kaikennäköstä

Syksy lähenee ja sitä myöten myös treenaus-ilmat alkaa vähetä mutta vielä tässä parin kuukauden päivät kerkeää ulkona tuusata.

Duken kanssa ollaan tokoiltu, tehty jälkiä, agia sekä yks esineruutu.

 TOKO:

  •  Paikkista on tehty enimmillään 4 min ja minimillään 30 sec, kaikki hyviä. Oon makuuttanu sitä aivan tajuttoman paljon, nyt jos perkele nousee siellä kokeessa ilman syytä niin ei tarvi ostaa talveksi kinttaita. Ei vaan ollaan tehty kokeenomaista pitkää makuuta, semmoisia että toinen tekee kaukoja vieressä, eri koirien kanssa, korkeassa vireessä, matalassa, ukkosella, sateella, kuumalla.. Olen miettinyt että onko ongelmana kun minä menen piiloon, mutta en usko.


    (c) Katri Loukusa
  • Seuruuta tehtiin maanantaina ihan järkyttävän pitkä pätkä, voittajan-luokan pituinen missä oli paikallaan käännökset, sivuttaisaskelia ja peruuttamista. Kontakti ei tippunut kertaakaan! Jee! Paikka pysyi hyvin, vähän se meinas olla liian lähellä mutta ei haittaa <3

  •  Hyppyä alettiin korjaamaan sillä että välillä joku laittaa hypyn toiselle puolelle lelun Duken tietämättä, että sen on periaatteessa aina käydä "tarkistamassa" onko siellä lelua. Eläin kun tuppaa jäämään liian lähelle estettä. Duken ilme oli näkemisen arvoinen kun se oli jo ilmassa kääntymässä minuun päin ja siellä olikin lelu :D



  • Liikkeestä maahanmenossa oon vaatinu sitä että kyynäret osuu kunnolla maahan, ja naksuttelin yks päivä niistä. Alkaa edistyyn.

AGILITY

  • Käytiin KAS:in mölleissä kisailemassa, ja mölliradalta tuli kymppi. Sijoituttiin toiseksi ja aika oli 24.85s ihanneaika oli sitten 40s Ihan kiva rata oli tehdä, yks käännös meni liian pitkäksi. Kilpailevien radalle olin kuin ammuttu laama, niin hitaasti menin Dukeen verrattuna. Ei vaan kerkeä mihinkään kun tyyppi liitelee niin nopeesti. Törmättiin mm. toisiimme ja tuli noin. 1000 virhettä mutta hauskaa oli!



Näyttely lähestyy..! Ollaan nyt joka päivä reenattu sitäkin, saa  nähdä miten meidän käy!

 Jälki meni Dukemaiseen tapaan liian nopeasti, kaikki kepit kuitenkin löytyi tällä kertaa. Pituutta n. 250m ja 6 keppiä, kolme 90 asteen käännöstä. Pitänee tehdä vaikeampia mutta lyhyempiä jälkiä nyt.
Esineruudulla oli kokoa n. 40x30m ja kolme esinettä. Ensimmäisen löysi heti vasemmalta takakulmasta, toisessa meni minuutti kun olin piilottanut sen maan alle ja kolmas oli sitten helpoin, oikea takakulma.

tiistai 9. elokuuta 2011

Nuorten TOKO-SM

(c) Maria-Melina Väyrynen


 Sunnuntaina oli tosiaan kauan odotetut nuorten SM-tokot, joissa me siis oltiin AVO:ssa. Pitemmittä puheitta, liikkeet meni näin:

  •  Paikkis 5  nousi heti kun olin mennyt piiloon, sanoi tuomari. Pysyi kyllä hyvin.

  • Seuruu 9½ olis ollut kymppi, mutta viimeinen perusasento oli vähän hakusessa.


  • Maahanmeno 9 yllättävän hidas Dukeksi.

  • Luoksetulo 6½ Voisin opetella muistamaan oonko ALO:ssa vai AVO:ssa.. Hidas oli sittenkun muistin pysäyttää.

  • Seisominen 10 hyvä oli.


  • Nouto 7½  Nyki vähän kun heitin, lähti mahtavasti kapulalle mutta teki myyräloikan.. Palautus ihanan tiivis <3

  •  Kaukot 7½ ensimmäisessä maahanmenossa jätti kyynärpäät ilmaan. Muuten hyvät.

  • Hyppy 8 nyki vähän, kaksi istu- käskyä.


 
  • kok. vaikutus 8 Tuomari tykkäs kyllä tosi paljon, ja kehui että hyvä yhteistyö meillä. Duke äänteli liikkeiden välillä, (mun moka) niin siitä pisteet.
Oli kyllä huippua käydä Päivi Lammisen tuomaroitavana, tykkäsin kovasti. Rokotti kyllä heti jos oli jotain rokotettavaa, ja perusteli lyhyesti pistemetykset. Menen kyllä varmasti uudelleen hänen tuomaroitavaksi!

 Yhteensä pisteitä tuli 153 ja AVO2. Tällä tuloksella oltiin siis nuorten SM-3 avoimessa luokassa!

Videot:




 Perjantaina oltiin aksaamassa, ja videotakin tuli otettua. klick! ja klick!

Lauantaina olin mätsärissä talkoolaisena ja Dukekin pääsi kehään. Ensin kävin Junior Handlerissä kun ei ollut paljon osallistujia niin olipahan vaihtokoira. Sijoituimme JH-3.

Sitten isojen aikuisten kehässä Duke sai punaisen nauhan ja sijoituimme punaisten kehässä sitten kolmansiksi. Melkoinen kolmoisviikonloppu ei voi muuta sanoa :D

       

perjantai 5. elokuuta 2011


 Aussieleiristä on tulossa ihan ihka oma päivitys, mutta nyt muita kuulumisia- niitä onkin kertynyt vähän enemmän kuin yleensä.


(c) Sirkku Kouki

 Heinäkuun 15. päivä meillä oli möllitoko, missä kokeilin ekaa kertaa loppupalkkaa Duken ruuan muodossa. Ei ois kannattanut. En muista nyt ihan tarkalleen mitä pisteitä tuli, mutta kaikki liikkeet se teki oikein, kaikki paitsi kaukot, niissä se liikku kun palkka oli ihan mun selän takana. Fiksu minä. Ääntelystä lähti pisteitä, sen takia yhteistulos oli siis 154 p ja AVO2.


Sitten ollaan käyty Kokkolassa lomailemassa ja vähän mökkeilemässä, Duke veti täydet kuusi tuntia semmoista rallia vedessä ja pihalla että hirvitti. Duke tuli myös kanoottiin mukaan kun sillä melottiin, ja tottakai myös surffilaudalla piti päästä vähän matkustelemaan järveä ympäri. Ei paljoa pelottanut vaan ihan innoissaan oli mukana joka paikassa. 

TI 26.7 käyiin OKK:n agimölleissä kummallakin radalla, ja möllien radalta meille napsahti 10 vp kun en osannut ohjata yhtä kohtaa oikein. Ihanneaika 40s, meidän aika 19.41s.


möllirata




Kisaavien radasta en muista oikeastaan mitään, enkä välttämättä haluakaan.

Keskiviikkona käytiin vähän aksailemassa Katrin ja Krissen kanssa.

(c) Katri Loukusa

treenirata oli tämä

(c) Katri Loukusa



  
TO 28.7 lähdettiin Forssaan asuntoautolla ja sieltä meidän matka jatkui bussilla sitten Vantaalle Duken siskojen Saran&Rinnan sekä omistajan luo, Duke oli innosta piukeana, varsinkin kun se huomasi että Rinnalla oli juoksut. Ekana päivänä se vähän yritti vikitellä mutta sitten se unohtui kun sisko oli niin mainio leikkikaveri. Leikkivät muuten aivan samalla tavalla molemmat.  Lauantaina päästiin Koivukylän koiraharrastajien agiepiksiin kisan ulkopuolella, ja sunnnuntaina oli sitten kasvattipäivät.

Agissa oli kouluttajana Anne Pullinen, ja rata oli tämännäköinen:



Kyllä oli kiva rata! 1-5 esteet tehtiin ensin, ei mitään ongelmaa. Menin kolmosesteen vasemmalle puolelle ja Duke haki vinot esteet kivasti. Keppejä tehtiin erikseen mm. siten että jättäydyin itse putkesta syöksähtävän koiran taakse ja yhtäkkiä stoppasin. Duke suoritti kuitenkin kepit kivasti ja saatiin keppien treenaamiseen hyviä vinkkejä.

(c) Katri Loukusa

 Sitten tehtiin esteet 7-10 ja 8 meinasi vähän tuottaa vaikeuksia, mutta onnistui parin toiston jälkeen pakkovalssin avulla. Heitin koiran kasin yli ja itse se jatkoi ilman apuja sitten 9-10 esteet.
 Tätä jatkettiin sitten 7-14 esteet ja kun Anne huusi mulle vauhtia kun koira oli pussissa niin kerkesin loistavasti viemään koiran takaakierrolle. Taas jatkettiin 7-17 esteille ja yritin jotain onnetonta välistävetoa 15-16 esteillä, se onnistui mutta olin sitten auttamattomasti myöhässä putken jälkeen tapahtuvalle takaakierrolle. En tiedä mikä sen tekniikan nimi oli millä saatiin tämäkin onnistumaan.


(c) Katri Loukusa

 Rata oli kyllä tosi mukava ja tätä tehdään joskus uudelleenkin kotona!

(c) Katri Loukusa
Sitten sunnuntaina tehtiin myös tokoa jota koulutti Veera. Tehtiin parin minuutin pituinen paikkis sekä metskua ja ruutua. Ruutua tehtiin parilla eri tyylillä ja Veera antoi kyllä kans tosi hyviä vinkkejä kumpaankin liikkeeseen.

Sunnuntaina oli myös trimmaus ja näyttelykoulutusta missä onkin mulla oppimista. Näitä koulutti Heidi ja paljon sainkin uutta oppia, hyvä vaan kun Duke tosiaan on nyt sitten ilmoitettu sinne Kokkolan ryhmikseen 20.8 Päivi Eerolalle. huhhu nyt jo pelottaa!

Duke kyllä ravaa nätisti ja on se mun mielestä komea mutta ei välttämättä ole tuomarin mielestä :D Sais nyt edes sen H:n niin ei tarvis näyttelyjä enää miettiä vähään aikaan.


(c) Katri Loukusa


(c) Katri Loukusa


(c) Katri Loukusa

(c) Katri Loukusa