sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

viikonlopun treenit


 Perjantaina kävin pentutokossa Emman kanssa, teimme paikkista, maahanmenoja, istumisia, luoksetuloa ja odottamista. Agissa duunailimme putkea ja kahden hypyn suoraa sekä vähän keppejä. Emma oli hieno vaikka olikin niin kuuma :)

 Agissa saimme Dukesterin kanssa yksityistunnin kun kukaan muu ei ollut päässyt/ei viitsinyt helteen takia lähteä reenaamaan. Dukessa ei ole minkäänlaisia muutoksia vaikka onkin näin kuuma, jes! Kastelin ison pyyhkeen ja puristin suurimmat vedet pois, oli mukavan viileä varmasti.

miten huima taidonnäyte paintilla.



 En ymmärrä muuten miksei flexitrack toimi, eikä myös agilityblues. :/  No, ei voi mitään.

 Rata oli ylläoleva, ja molempiin suuntiin mentiin. Kepeille kun muistin tehdä rytmityksen niin hyvin meni.

(c) Katri Loukusa

 Lauantaina käytiin tekemässä jälkien ajoa, enimmäkseen janatreeniä eka kerran Dukelle. Hyvin meni, ei yhtään miettinyt mihin suuntaan olisi pitänyt lähteä vaan heti meni sinne minne pitikin. Kaksi janaa tehtiin, pituutta 40m.

 Sunnnuntaina tehtiin myös yksi jana, ja yksi pidempi jonka tallasi äiti. Vauhtia voisi ottaa vähän pois, kepit kyllä nousee mutta itse tykkäisin vähän rauhallisemmasta vauhdista jäljen päällä.  Pituutta pidemmälle jäljellä reilu 150m, paljon mutkia ja kulmia, ei ongelmaa.

(c) Katri Loukusa


 Sunnuntaina päivällä käytiin treenaamassa tokoa, kerrankin yksin! :D Videotakin saatiin.

 seuruu
 maahanmeno
 seisominen
 kaukot
 vauhtinouto


(c) Katri Loukusa

 Kiitos Duke kun olet olemassa <3




torstai 9. kesäkuuta 2011

huh hellettä

 ..mikä ei meidän menoa kyllä hidasta! Ollaan parin viime viikon aikana tehty agia, tokoa, hakua, jälkeä, paimennusta ja uintia! Ja käyty mätsärissä!
(c) Virpi Nieminen

Tosiaan käytiin 27-29.5 Kuttukuussa paimennusleirillä missä oli ihania koiria ja ihmisiä! Olin suuresti vaikuttunut Duken paimennuksesta. Se piti kivan etäisyyden lampaisiin, (heti kun oltiin ensin selvitelty pitääkö sitä sauvaa totella vai ei.) Ensi alkuun Duke hyppäsi koko aitauksesta pois kun ei saanutkaan paimennella miten itseä huvitti. Sinikka tykkäsi kovasti Dukesta ja kehui että on mahtava ja hieno koira! Niin onkin!  <3 Kaikki tutut ja tuntemattomat on saanu kuulla kyllästymiseen asti kuinka hieno ja söpö Duketin on..!  Sen lisäksi ollaan käyty Sannin luona paimentamassa pari kertaa, ja tämä taidetaan ottaa meidän treenisuunnitelmaan mukaan, on se sen verran kivaa!





En jaksa kaikkia treenejä kertoa, mutta tällä viikolla ollaan kahtena päivänä oltu ilta Hiukkavaarassa reenailemassa agilityä ja tokoa, menin kumpaakin Sannin Emma-aussien kanssa ja onhan se aivan erilaista Duken jälkeen!

TI  7.6 oli meidän eka AVO-koe, ja sehän menikin penkin alle, ja syynä ovat mäkäräiset. Ne kiusas Dukea kokoajan enkä voinut tehdä mitään vaikka koko koira oli uinut hyttysmyrkyssä ennen koetta.

paikkamakuu  5  nousi istumaan n. puolessa välissä kun viereinen koira lähti TULE! -käskyn siivittämänä. Hankasi myös päätä maahan kun tulin sen luokse. Oletan että kutitti mäkäräiset.

seuraaminen 9 ei yhtään normaalia Dukea, näin että sillä oli huono olla.

maahanmeno 9 epänormaalin hidas

luoksetulo 5 ei pysähtynyt (tämähän oli arvattavissa :D)

seisominen 0 jäi kyllä hyvin mutta alkoi taas rapsuttamaan itseään ja meni maahan. Kävin nostamassa sen sitten ja vapautin heti

nouto 10 normaali koska ei tarvinnut olla paikoillaan yhtään

kaukot 5 ei mitään muistikuvaa mitä tapahtui..? :D

estehyppy 10 sama kuin noudossa

kok. vaikutus 9 Duke oli hidas, rapsutti itseään kokoajan mutta Allaniahan tämä ei haitannut.. ;)

 Yhteensä siis pisteitä 130 ja AVO3. No, tulipahan käytyä! Ei harmita ollenkaan, mikä on sinänsä ihme koska 189 pistettä ALOsta harmitti mua kovasti.. lähinnä sen estehypyn vitosen takia. Nyt vain odotellaan mäkäräisettömiä kelejä ja vähän viileempää kans. Tiistaina oli +30 astettä lämmintä vielä illallakin.




Käytettiin koiria myös uimassa kokeen jälkeen, ylläolevien kuvien (c) Katri Loukusa

Käytiin myös mätsärikehässä 5.6 kun olin jo lupautunut talkoolaiseksi, ja Duke oli PUN3!


(c) Henriikka Pekkala




 Agilitysaastetta videon muodossa:

Duke Sannin kanssa radalla
Duke A
Duke kepit
Duke kepit2



Ja vielä kohta 13kk vanhan koiran posetuksia: