sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

viime päivät





               Pääsiäisen ajan meillä on ollut sukulaisia kylässä, mukaan lukien tämmöinen ihanuus johon Duke on suhtautunut oikein mainiosti!

 KE: aamulla lenkille Veilan kanssa, illalla toko, joka sitten mukavasti vierähti semmoiseksi 2,5 tunnin mittaiseksi :P No, koiralla ainakin oli hauskaa. Paikallaolo meni tosi hyvin, 3 minsaa ja piilossa olin, pari kertaa kävin palkkaamassa. Ei vilkuillut muita ollenkaan tai heittänyt lonkalleen, hieno oli.
Sitten jääviä, ei löytänyt koutsi mitään valitettavaa, nopeat olivat molemmat.
 Seuraamista katsasteltiin myös ja se onkin parantunut (mitä oon ehkä sata kertaa jo täällä hehkuttanut hehe..) Paikka on Dukella hyvä ja kontakti sillä nyt ei ikinä tipu.
 Sitten tunnaria, pitkästä aikaa mutta Duke löysi hyvin oman kapulan LELUJEN joukosta. Vautsi, en tiennytkään että Duke tietää mitä pitää tehdä!
 Hypyllä treenattiin irtoamista AVO-hyppyä ajatellen, mukavampi hypätä sieltä parin metrin päästä kuin aivan lankun vierestä.
Kaukot oli jostain syystä sairaan hitaat, what happened? Vaikka olin metrin päässä niin hituroi...
Lopuksi sai Duke leikkiä aussietyttöjen Emman ja Lillin kanssa.


 TO: tottis, eli BH-kurssin eka kerta. Ja oli kyllä kivaa, ketään tuttua ei ollut vaan ihan uusia kasvoja kaikki, myös paikka oli Dukelle täysin uusi nurmikenttä. Ajattelin jo valmiiksi että se vain haistelee mutta pikkumusta yllätti iloisesti ja nenä ei käynyt maassa muuta kuin namin etsimässä. Sirun lukemista, tuomarin kättelyä seuraamista ja henkilöryhmää tehtiin ekaa kertaa mutta no problemo tässäkään, yhdessä vaiheessa aloin hiippailemaan niin Dukekin oli epävarma, mulle sitten sanottiin niin hoitu sillä. Sitten reenailtiin kaupunkiosuutta varten,  koira, pyöräilijä sekä rullaluistelija tuli "vastaan" ja takaa myös, mutta ei näissäkään ongelmaa kun ollaan harrastettu tuota kaupunkikävelyä aina välillä. (maalla kun asutaan) :D
Sitten saatiin kysellä kaikkea siitä BH-kokeesta, ja jäin sitten vielä tekemään joitain jääviä sekä luoksetuloja. Luoksari on parantunut ja Duke tulee laukalla loppuun asti mutta jarruttaa kuitenkin kivasti. Vähän se törmää mutta eipä haittaa, varmaan joskus tulee noottia siitä mutta no can do, se on nyt niin kiva etten halua lähteä sitä muuttamaan kun PK-puolellekin tässä tähdätään.




 PE: tokoiltiin kotona kun oli kuvaaja, jääviä, seuraamista.. ihan perusasioita, ainiin ja kaukoja. Nyt oli kaukot kunnossa ja tehtiin samalla vireellä kuin ennenkin.

LA: Duke vietti city-aussien elämää kun pääsi kauppareissuille ja autoon mukaan. Kun muut meni kauppaan niin me Duken kanssa tokoiltiin, mm. paikkamakuu oli super pyöröoven vieressä ja ostoskärryt kolisi, ihmiset juoksi ja käveli ohi ja mitä tekee Duke? No hyökkää lapsen kimppuun kun juoksi ohi!! No ei vaan loistavasti oli ja kerran jouduin huomauttamaan kun käänsi katseensa johonkin. Kävin pari kertaa piilossakin vain pari sekunttia. Sitten vaan tottisteltiin vähän kauempana ja ei vitsi miten huippu keskittymiskyky tolla elikolla on! Aivan sama mitä tapahtuu niin sen mieli ei järkyty! :) Duken kanssa on kivaa. <3



 SU: levähdettin, paitsi että käytiin aamusta sakemannien kanssa leikkimässä :)


tiistai 19. huhtikuuta 2011

kootut selitykset ja video


 Perjantaina kävimmä Duken kanssa möllitokoissa. Video tulossa :) Mitäpä turhaan sitä turhaan turisemaan, kootut selitykset löytyy alta:
  • Paikkamakuu: 5 nousi heti istumaan, oli vähän levoton ja just ajan tultua täyteen vierestä yritti tulla päälle tanskandoggi ja Duke lähti karkuun. Itse en tätä jotenkin tajunnut vaan sitten maanantaina Sanni seltitti tilanteen mulle uudestaan.

  • Seuraaaminen kytkettynä: 10. Ansaittu oli, tykkäsin kovasti Duken työskentelymoodista. Ja se paikka oli just oikea!

  • Seuraaminen ilman hihnaa: 10 Joo.

  • Liikkeestä maahanmeno: 10 Tippu nopeiten ikinä.

  • Luoksetulo: 10 Tuo halli on niin lyhyt ettei Duke oo ikinä tullu siellä koko matkaa laukalla, mutta nyt tuli loppuun asti!

  • Liikkeestä seisominen: 10 Jämäkkä oli.

  • Hyppy: 10 Hyvä oli, vähän kerkes mennä vinoon kun urpoilin enkä sanonu käskyä ajoissa :D

  • Kokonaisvaikutus: 10 Kuulemma iloinen koira jolla on mahtava kontakti ja työinto. Ja  yhteistyötä kehu kans, harmitteli tuota paikkamakuuta mutta ei voi mittään, seuraavalla kerralla (jotka on varmaan jo viralliset!!!) paremmin.



Eilen oli agi ja oltiin eri ryhmässä kuin normaalisti, ja Dukellahan meni hampaat vastakkain Marian kanssa kun Maria alko rapsuttaan Dukea niin tämä pöhlöhän pomppas :D Pari  minuuttia edellisestä niin Duke onnistu melkeen kaatamaan parit siivekkeet ja osu Sannia jalkaan kun höösäs ja tappo solmulelua.... Se on aika innoissaan tuolla hallilla :D



kevään eka puomi



Huhhuh, ei tosiaankaan tehty kokonaisena vaan kolmen-viiden esteen pätkissä. A&keppejä tehtiin erikseen.
Hankaluutta Dukelle tuotti 14-15 esteet kun ois niin tehny mieli mennä Aalle. Saatiin kuitenkin onnistumaan lopulta tämäkin. Nyt ei kerkeä turisemaan enempää kun on niin mukava ilma että pakko lähteä kunnon metsälenkille kera koirakavereiden! :)

torstai 14. huhtikuuta 2011

"Tuossa on oikea harrastuskoira"


 ....sanoi tokokoutsimme Seija eilen tokoreeneissä.Kyllä tulin hyvälle mielelle ja olin ylpeä koirastani. ;)

 Perjantaina oli mölliagit ja nehän meni sitten sihteeröidessä, kaks rataa käytiin mutta kummassaki oli 1 kohta mitä ei olla Duken kanssa tehty, eka radassa oli kolmen esteen suora ja koiran piti irrota, kyllä Duke irtoaa mutta putki oli viimeisen hypyn oikealle puolella ja putkihullu koira meni sinne :D muuten koko rata meni hyvin.
  Toinen rata oli samantyyppinen, mutta siinäkin oli yksi hankalampi juttu eli vino hyppylinja putken jälkeen. Näitä ei olla Duken kanssa hirveenä reenattu joten se veti hypystä ohi. Siihen asti sekin rata meni hyvin :)

(c) Netta Eskelinen

 Viikonloppu vierähti kotona reenaillessa, välillä oli seuraa välillä ei. Tokoiltiin Mirjan&Veilan kanssa sunnuntai-iltana Jäälin hiekkakentällä missä ei olla ikinä käyty, mutta eipä se Dukea haitannut. :)
Tehtiin ruutua, noutoa, seuraamista, p-makuu ja jäävät. Hyvällä vireellä poika teki kokoajan vaikka oli hyvä leikkikaiffari siinä lähellä, p-makuukin tehtiin että koirat oli metrin päässä toisistaan.

(c) Netta Eskelinen

 Myös parit jäljet ajettiin ja hyvin ne kepukat sieltä nousi, ei ollut Dukesteri unohtanut miten tää homma toimii :D


kaikki kuvat (c) Katri Loukusa
 Maanantaina oli agi, ja ne meni kyllä vallan mukaisasti (<-- mun uus lempisana :D)
A:n alta putkeen parin hyppyjen jälkeen meni hyvin, luki tosi hyvin mun ohjausta. Sitten harjoteltiin valsseja sekä persjättöjä (?) Olipas aika vaikeata tuo jälkimmäinen, ei koiran mutta mun mielestä :D

 Kontakteille Duke kestää ohijuoksun ja jää pinnalle vaikka olisin esteen takana, se on vähän pakko reenata nuo kontaktit semmoseen kuntoon että voi kisoissakin itsenäisesti ne tehdä sillä minähän oon varmasti jäljessä :D

(c) Netta Eskelinen

Keskiviikkona eli eilen oli toko ja kyllä jäi aivan mahti fiilis! Duke osasi kaiken <3
Helvetti kun se on hieno! 3 minuutin p-makuu alkuun ja olin piilossa koko ajan, kerran kävin palkkaamassa.
 Sitten jääviä, koutsi sano että tosi hyvin ja nopeesti tippu maahanmenossa ja seisominen oli tosi näpäkkä! Seuraaminen on parantunu tosi paljon, kyllä naksuttelu kannattaa! ;)

 Hyppy oli seuraavaksi vuorossa, eka kerralla sanoin "seis" -käskyn liian aikasin ja koira kerkes sen jälkeen suoristua ja otti vielä 3 askelta. Toisella kerralla onnistu paljon paremmin kun sanoin käskyn 2 sekunttia myöhemmin. On se tämä toko tarkkaa ;) "kympin arvoinen oli" sanoi koutsimme.

 Sitten noutoa. Duken suosikkiliike, joten menoa ja meisinkiä oli luvassa. Sekin onnistui varmaan paremmin kuin koskaan, ja mua vielä vähän jännitti kun kaikki katto :D mutta laukalla meni kapulalle ja laukalla takaisin, palautus hyvä. Kylläpä sain taas olla ylpeä tuosta ihanuudesta! <3


(c) Netta Eskelinen



lauantai 9. huhtikuuta 2011

raportti


 Torstaina käytiin tokottamassa Välikylässä Katrin&Krissen kanssa, alussa meinasi koiruus vähän haahuilla kun oli häiriönä meillä haukkuva Robin-hirvikoira. Laitoin sitten tolppaan kiinni pariksi minuutiksi niin jopa alkoi yhteistyö maistua Dukellekin. Tehtiin seuraamista, jääviä, vauhtiluoksetuloa, noutoa sekä metallilla että puisella, kahden lelun riekkumista ja kaukoja.


(c) Katri Loukusa

 Naksuttelin oikeaa seuraamispaikkaa joka onkin jo aika hyvin hanskassa varsinkin kotona, mutta hallilla koiruus meinaa kuumua vähän liikaa. Eipä haittaa, parempi tuokin on kuin lahna koira. ;)

 Jäävät onnistui täydellisesti, maahanmenokin on suoristunut kun ollaan seuraamiseen puututtu, hyvä ettei kehittynyt ongelmaa tästä vaan päästiin pälkähästä pelkällä seuraamis-katsauksella. Aloittelin myös liikkeestä istumista, mutta sitä en hirveästi viitsinyt hinkata ettei mene kokeissa sitten vahingossa tekemään sitä.

Vauhtia löytyy luoksetulosta oikein mukavasti, en tiedä vaikuttaako sitten etäisyys kun hallissa on niin lyhyt kun tuolla tuli kunnon laukalla ja oikeinkin mun silmään hyvällä vauhdilla. Loppuasento oli tosi hyvä, sitäkin olen naksutellut kotona.


(c) katri Loukusa

Noudot on Dukella ehkä se kaikista kivoin juttu, metallikin on niin mukava kun sitä voi mulle nostella tuosta vaan. Hyvä D! Vauhtia löytyy tästäkin, ja loppuasento on niin ikään mainio. Duke ei vielä ole (koputan puuta) keksinyt kapulan pureskelua tai mitään mälläystä, joten noudot on tosi hyvät.

 Kaukot onnistui myös vaikka häiriötä löytyi, tehtiin vaihtelevilla etäisyyksillä, 1-5 metriä, onnistui hyvin. Vauhtia alkaa näistäkin löytymään, tai onhan ne aina ollut keskivertoa vauhdikkaammat mutta nyt on oikein extravauhtia löytynyt. Pitää vaan pikkuhiljaa pidentämään matkaa jotta kokeessa sitten tuntuu helpolta ;)
 Treenilistalle: pitkät odotusvälit vaihtojen välillä ettei ala ennakoimaan.


(c) Katri Loukusa

Paikalla-oloa tehtiin, mutta se meni niin sanotusti perseelleen. Huomattiin jossain puolessa välissä että Krissellä saattaa olla juoksut päällä, ja arvata saattaa että 10kk vanha uroskoira ei ehkä pysy hyvin. :P Menin sitten kauemmaksi Krissestä niin onnistui tämäkin. Kerran jouduin huomauttamaan kun jäi tuijottamaan Krisseä. Loppuajasta ei kuikuillut mihinkään.


(c) Katri Loukusa


Perjantaina aamu aloitettiin naksuttelemalla oikeaa seuraamispaikkaa. Siinähän sitä vierähti se 30 min niin että tuli kiire bussiin.

 Illalla oli mölliagit, ja videota ei valitettavasti ole sillä oon hukannu mun kameran! :O Hirvitys sentään kun sitä ei löydy mistään. No, niihin mölleihin. Kaksi rataa oli, ykkönen:



Virheitä tuli siellä missä en odottanut, eli ysiputkelta pussiin; en kerennyt koiran mukaan vaan se meni siitä ohi. Sitten loppusuoralla koira imeytyi putkeen kun en (yllätys) kerennyt mukaan. Muuten koko rata moitteetta.

Kakkosrata OLI jossain koneella mutta hukkasin sen :( No samantyyppinen, muuten meni hyvin vertaan nyt tohon ykkösrataan, eli ykkösradan putkesta( sama pää kuin ykkösradassa)  tälle loppusuoralle eli 13,14,15 ei onnistunut kun Duke ei vielä noin osaa kun putken pää näytti toiseen putkeen päin ja Duke ns. juoksi suoran ohi. Alko ärsyttään kun olisin voinut palkata siinä ja lähteä kävelyvauhdilla sitten loppusuoralle. Ei olis tullu ärsyyntymistä itseeni eikä koiraan mutta tottakai koira hoksaa jos vituttaa. Mutta saatiin sitten kuitenkin namilätkän avulla onnistumaan.


<3

Tänään tokoiltiin kotona heti aamusta, naksutellen tehtiin taas seuraamista sekä jääviä sekä askelsiirtoja. Voi kun tulin hyvälle päälle kun oikeasti näkee tuon edistymisen jopa ilman että joku sanoo siitä. Tehtiin myös 3 minsan piilopaikkamakuu ja äiti häiriköi. Hyvin pysyi. Ihana rakas Duke kun oot huippu! <3



Tämän jälkeen tein loistavan (lue. huonon) "kontakti esteen" eli semmoinen lauta ja siihen toiseen päähän pari tyynyä, ei se nyt ihan oikean esteen veroinen ole mutta ajaa idean kuitenkin ja saadaan harjoitella ohijuoksuja ja katseen eteen kohdistamista minun sijaan. Käytin namialustaa.

Sitten käytiin tunnin lenkki ihanassa ilmassa ja huomasin parit läikät mistä oli lumi sulanut. Arvata saa että minähän siellä olin heti onnesta soikeana jälkiä tekemässä kun kerta saatiin Sannilta hienot jälkivaljaatkin. Matkaa oli kummallakin jäljellä 50 metriä ja kahdet kepit molemmissa. Hyvin koiruus muisti mitä piti tehdä ja nenästä kuului ihana tuhina! <3 Siis Duken, ei minun.


Nyt tämä antaa laittaa kuvia jotenka parit kuvat viime lauantaisesta mätsäristä:

aina yhtä ihana Emma

kultapieni.


Duke&Emppu parikilpailussa

<3

torstai 7. huhtikuuta 2011

kannattais päivittää sitä blogia

...kun ei enää muista yhtään että mitä tehtiin.. -.-
 Ehkä en edes enää jaksa pahoitella tekstien vähäisyyttä vaan hyppään asiaan :D

 Ollaan käyty kolmisen kertaa hallilla reenaamassa, ma agi, ke toko pe molemmat. Enkä muista yhtään mitään :D

 Torstaina 31.3  saatiin tieto että mahduttiin OKK:n möllitokoihin, eli sinne siis!

  • Luoksepäästävyys:      9   nousi, ei ole tehnyt aikoihin.
  • Paikallaolo                 10  hyvä oli, toiselta puolelta nousi heti alussa koira, mutta no problem.
  • Seuraaminen hihnassa  9 poikitti vähän, kontakti pysyi kuitenkin hyvin.
  • Seuraaminen ilman      8 tässä repes, poikitti niin että hyvä kun en kaatunut.
  • Maahanmeno             8 poikittaminen jatkui joten tottakai se jää vinoon, muuten hyvä
  • Luoksetulo                 9  en tiedä mistä piste häipyi, laukalla se kuitenkin tuli ja hyvä eteentulo
  • Seisominen                10 hyvä oli, poikitti vähäsen.
  • Hyppy                        Hyvä oli.
  • Kok. vaikutus            8
Yhteensä 179/200 ja sij. 1! Ihme että saatiin noinkin paljon pisteitä, tuohon seuraamiseen ollaan nyt puututtu toden teolla, (nimim. vähintään tunti päivässä tokoa) <-- Oikeesti!

 Perjantaina 1.4 käytiin hallilla, naksuteltiin (oon löytäny naksun uudelleen) kontakteja, ja koira kesti hyvin ohijuoksun/taaksejuoksun. :)


 Lauantaina, 2.4 käytiin mätsärissä Emman&Duken kanssa, ja kuvatuksiakin on mutta tämä ei anna niitä tänne ladata  :O No anyway, Duke oli oikein hienosti, seisoi ja antoi hyvin tutkia itsensä :) Huima parannus siis! Saimme punaisen, mutta ei sitten sijoituttu sen kummemmin. Duke meni myös parikehään Emman kanssa Sannin handlaamana, ja olihan ne pennet vähän ihmeissään että mitä se tämmönen on :D

 Maanantaina 4.4 oli agi ja välillä meinas pinna palaa, ei koiraan vaan itteeni kun oon niin  tyhmä :D tehtiin keppejä, jotka edistyy aivan tajuttomasti, kontakteja naksuteltiin,

 Keskiviikkona 6.4  Oli toko, tehtiin kolmen minsan paikallaolo, kävin kaks kertaa palkkaamassa kun oli niin hyvin :) Sitten tehtiin itsenäisesti hyppyä, noutoa, tunnaria, seuraamista ja jääviä :) Duke sai myös leikkiä Mirjan kanssa kun piti vähän Veilalle nostaa kierroksia. Dukesteri kyllä leikkii ihan kenen kanssa vaan, kunhan on keppi tai patukka niin kelepaa :)

 Sitten perehdyimme Seija-open kanssa seuraamiseen mikä on kyllä edistynyt parina viime kuukautena mutta ei oo vielä edes lähellä sitä missä haluan sen olevan, mutta onhan tässä aikaa. ;) Sitten pari luoksetuloa, VAUHTIA paljonpaljon enemmän. Duke odottaa hyvin kun jätän sen, se tulee hyvin eteen ja siirtyy sivulle. Mutta mitä siinä välissä on? Ravia perkele :D tein tästä oivan johtopäätöksen että en vaan osaa kouluttaa :D that's it, mun pitää opiskella palkkausta ja paljon muuta. Mutta kyllä tässä kerkeää. So simple.